Szélfútta, kuszán vágott hajával, Meg Ryan afféle úttörőnek számított a kilencvenes években, és nyomban meg is született a divat, amit azóta sem lehet feledni: a hullámos és kócos rövid frizurák trendje újra elszabadult!

hirdetés

Nehéz behatárolni azt a stílust, amit Meg Ryan rövid frizurája képviselt a kilencvenes és kétezres években. Az újra divatos choppy és shag vágás játékos keveréke ez a látszólag koncepció nélkül felépülő fazon, mely egyenesre és hullámosra szárítva egyaránt kócos és bozontos.

A choppy lényege, hogy a tincsek texturált hatást keltsenek, ezáltal jobban megtartják a hullámokat. A loknik nem lágyak és selymesek, hanem olyanok, mintha a szél már megtépázta volna őket, ettől olyan pimaszul bájosak. A shag frizurákért már a nyolcvanas években is rajongtak a nők, akkoriban sokan kérték a fodrászoktól az éles vágásoktól mentes, összevissza hosszúságú hajfazont, melynek elvékonyított végű szálai réteges, kusza bozontot képeztek az arc körül.

Divatos rövid frizurák, Meg Ryan kedvenc hajfazonja nyomán

A kilencvenes években Meg Ryan terjesztette el ezt a kócos kis frizurát, amit később sok sztár is kipróbált. Audrey Tautou, Charlize Theron, és Sharon Stone sem tudott ellenállni a kuszán vágott rövid frizurának, így a kétezres éveken éppúgy végigsöpört ez a trendhullám.

Manapság, hogy a shag fazon ismét reflektorfénybe került, a Meg Ryan ihlette rövid frizurák is visszaszivárogtak a divatba. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan viselte a színésznő kedvenc frizuráját, és azt is, milyen formában találkozhatsz manapság a kócos choppy-shag fazonnal.

Kiemelet kép: Jemal Countess/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images, Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés