Ez a divatos fazon abszolút megoldja a vékony szálú haj problémáját, dúsabbnak láttatja a tincseket, tartást ad a lelapult frizurának.

hirdetés

A bobfazonnal nem lehet mellényúlni. Már évek óta az egyik legnépszerűbb vágások egyike a vállig, vagy éppen váll fölé nyírt hajstílus. Az ember lánya már azt gondolná, hogy a fodrászok nem tudnak újat mutatni, ám ebben az egyszerű, mégis nőies frizurában rengeteg lehetőség rejlik. Szuperül lehet játszani a rétegekkel, a haj hosszával, de még egy rövidebb vagy hosszabb frufru is egészen át tudja alakítani a végeredményt. A csinos kis francia bob a tavaszi szezon legsikkesebb stílusa, nem véletlenül kérik olyan sokan a szakemberektől.

Ez a divatos fazon megoldja a vékony szálú haj problémáját

Az erőtlen tincsek sokak számára okoznak nap mint nap bosszús pillanatokat. A lelapuló frizura sokszor nem áll sehogy, a szálaknak nincs tartása, így sikkes hajvágás ide vagy oda, az eredmény nem hozza meg a várt hatást. Szerencsére nem kell elkeseredni azoknak sem, akiket vékony szálú hajjal áldott meg a sors, ugyanis a megfelelő hajfazon könnyedén orvosolja a zavaró problémát. Nincs szükség mindenféle hajhabra és különböző hajformázó szerekre, csupán egy profi fodrász kell a látványos, sikkes megjelenéshez.

A tavaszi időszakban sokan vágynak egy kis megújulásra, a csinos francia bob pedig tökéletes választás lehet a stílusfrissítéshez. Ez a fazon éppen a hosszú és a rövid hajstílusok között helyezkedik el. Tökéletes kompromisszum, ha valaki nem szeretne teljesen megszabadulni a hátközépig érő hajzuhatagtól. Akár egy szimpla egyenes vágással, akár a rétegekkel való trükközéssel egyaránt jól mutat, egy árnyalt festéssel kombinálva pedig optikailag is felturbózza a gyenge szálak látványát. Ez a fazon csodát tesz az erőtlen frizurával, tényleg tartást ad a hajtömegnek.

Sokan a klasszikus francia bobra szavaznak, ám vékony szálú haj esetén célszerű egy kicsit ügyeskedni a rétegekkel. A tépett fazon tartást kölcsönöz a gyenge, erőtlen tincseknek, és semmivel nem nehezebb beszárítani, mint az egyenesen vágott verziót.

Egy másik remek megoldás a frufru, amely mind rövidebb, mind pedig hosszabb verzióban abszolút feldobja az összhatást. Vannak, akik attól tartanak, hogy ezzel is veszítenek a hajtömegből, azonban a trükkösen vágott elülső tincsek sokkal inkább dúsabbnak láttatják a frizurát, semmint ritkítanák a haj sűrűségét.

A titok kulcsa a megfelelő frufrufazon kiválasztásában rejlik. Sokaknak az egyenesen nyírt, tömött változat áll jól igazán, míg másoknak inkább a hosszú frufru tűnik előnyösnek. Szerencsére a szezon divatos frizurája, a francia bob minden verzióhoz remekül passzol.

Szinte teljesen mindegy, hogy egyenes vagy göndör, netán hullámos frizurával párosul, ez a menő hajstílus minden verzióban jól mutat. Azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy a bongyor tincsek dúsabbnak láttatják a hajtömeget, ezért vékony szálú haj esetén érdemes látványos loknikkal megbolondítani az eredményt. Ehhez nem feltétlenül kell magas hővel dolgozó ketyeréket bevetni. Otthoni praktikákkal éppúgy szép hullámokat varázsolhatsz magadnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés