16 évesen kezdett hamvasodni a frizurája, 33 évesen úgy döntött, hogy nem festi tovább a tincseit. Rendszeresen bebizonyítja, hogy az ősz haj elképesztően sikkes és stílusos lehet fiatalon, cseppet sem öregíti a megjelenését.

hirdetés

Az őszülés folyamata előbb-utóbb mindenkinél elkezdődik. Vannak, akiknél már egészen fiatalon megjelennek az első hamvas tincsek. Noha elsődlegesen a genetikára fogják az átalakulást, számos eltérő ok húzódhat meg a frizura korai kifehéredése mögött. Hormonális problémák, fokozott stressz, de akár vitaminhiány is okozhatja az ezüstös szálak megjelenését.

Előfordul, hogy valakinél ez totális kétségbeesést eredményez, a riadalom után egyesek mindent megtesznek annak érdekében, hogy elfedjék az őszülő töveket. Sokan kapásból tépkedni kezdik a csillogó szálakat, míg mások rendszeres hajfestésbe fognak annak érdekében, hogy megőrizzék frizurájuk tónusát. A legfőbb indok ilyenkor általában az a tévhit, hogy az ősz haj minden esetben öregíti a megjelenést, ami így nem teljesen igaz. Sokat számít, kihez hogy passzol a fehéres, ezüstös hajtónus, a hideg vagy meleg színek állnak neki jobban, de öltözködési és sminkelési trükkökkel is szépen lehet ellensúlyozni a deres tincsek sápasztó hatását.

A hamvas frizura kizárólag akkor dob rá jónéhány évet a valós életkorra, ha nincs megfelelően ápolva, vagy maga a fazon nem passzol az arc formájához, esetleg stílusával tompítja a nőies kisugárzást. Megfelelő gondoskodás és egy sikkes, nőies hajstílus mellett abszolút telitalálat lehet a fehér hajtónus. Ez a gyönyörű blogger 33 éves volt, amikor megelégelte a folyamatos festegetést, úgy döntött, itt az ideje felvállalni az őszes árnyalatot.

Az ősz haj kifejezetten sikkes lehet fiatalon, egyáltalán nem a kor számít

A gyönyörű blogger már 16 évesen őszülni kezdett, noha eleinte csupán egyetlen tincs fehéredett ki a hatalmas hajtömegből. Sokáig hajfestékekkel igyekezett elfedni a fehéredő frizuráját, majd amikor nem telt el két hét, s újra kivillantak a csillogó szálak, elege lett abból, hogy az őszülés miatt feszengjen. A csinos, sikkes megjelenés nagyon fontos számára, úgy vallja, a nőies külsőhöz a gyönyörű haj is hozzátartozik. Most jobban elfogadja önmagát, mint korábban bármikor, s ehhez csak az kellett, hogy felvállalja fehéredő frizuráját.

Többször megmutatta már, hogyan nézett ki festett hajjal, ám úgy gondolja, hogy a friss fotókon sokkal őszintébb a mosolya. Az előtte-utána képek tényleg sok mindent elárulnak arról, miként érezte magát a bőrében akkor, és most mennyire tud azonosulni külsejével.

Követőit szuper önbizalomnövelő tanácsokkal látja el. Felhívja a figyelmet arra, hogy bár sokan irtóznak a változásoktól, ettől függetlenül a változások bizony léteznek, s előbb vagy utóbb mindenkinél bekövetkeznek. Sokan még manapság is furcsán néznek egy harmincas éveiben járó nőre, aki ősz frizurával sétál az utcán. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feltétlenül alkalmazkodni kell a vélt vagy éppen valós társadalmi elvárásokhoz.

A hamvas tincsek elképesztően sikkessé tehetik a megjelenést, ráadásul az önbizalmat kifejezetten fellendíti, ha az ember lánya nem azt érzi, hogy valamit folyamatosan takargatnia kell. A blogger posztjaival abszolút azt sugallja a nők számára, hogy merjenek szabadon önmaguk lenni! Nem titkolja, hogy a folyamat kicsit sem egyszerű, és vannak nehezebb napok, ám önmagunk és a változások elfogadása, azoknak megélése nélkülözhetetlen a belső egyensúlyhoz.

Kathleen arcát egyáltalán nem öregíti a hamvas frizura, sőt! Kifejezetten jól áll neki a világos, ezüstös fényű haj, noha nagyon figyel rá, hogy mindig megbolondítsa valamivel a megjelenését. Sikkes hajviseletekkel bolondítja meg frizuráját, sokszor fonja be a világos tincseket, de egészen különleges, stílusos verziókat is kipróbál.

A sminkre és az öltözködésre is nagyon odafigyel, olyan árnyalatokat használ és visel, amelyek abszolút feldobják a megjelenését. Az ősz haj könnyedén sápaszthatja az arcot, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen tónusokból áll össze a mindennapi szett vagy épp az aktuális makeup.

Az ősz haj felvállalása nem könnyű folyamat, és csak egy szabadon választható opció, de nem az egyetlen járható út. Egy nagy adag önismeret szükséges hozzá, és persze tudni kell felismerni azt is, ha valakinek nem áll jól a természetes őszülés. Különbözőek vagyunk, és ez így van rendjén. Míg egyesek megtalálják számításukat a deres tincsek lenövesztésével, mások nem tudnak azonosulni őszes hajkoronájukkal. Akár a hajfestés, akár az ezüstös szálak felfedése mellett dönt valaki, fontos, hogy ne mások véleménye, hanem saját, belső indíttatása, igénye miatt tegye azt.

Kiemelt kép: k_growing_gray/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés