A kevesebb néha több – az alábbi, egyszerű esküvői frizurák esetében különösen jól érvényesül ennek a mondásnak az igazsága, hiszen nem terelik el a figyelmet a ruháról, a sminkről, és persze az ara szépségéről, de szolid finomságukban is gyönyörűek.

hirdetés

Akár szűk körű szertartáson, akár mesébe illő menyegzőn rebegnéd el szívesen az igent, mint minden menyasszonyt, a frizurakérdés téged is izgatni fog. Rengeteg stílus van divatban a bohém, szélfútta kontyoktól kezdve a cifra hajkoszorúfonatokon át, a királylányosan feltűzött loknikig, és akkor a kiengedett hajtincsek díszes variálásáról még nem is beszéltünk.

Hogy milyen a neked való, és a ruhád stílusához illő esküvői frizura, azt neked kell eldönteni, ám, ha abban már biztos vagy, hogy nem akarsz nagy hűhót a hajkoronád körül, néhány inspiráló tippet tartogatunk számodra a tarsolyunkban.

Egyszerű esküvői frizurák: letisztultan elegánsak, és kifinomultan nőiesek

A hosszú és félhosszú haj sokféleképpen formázható, ami mindenképp előnyt jelent a frizuraválaszték tekintetében. Persze, a bőség zavarában még így sem lesz könnyű végérvényesen rábökni arra az egyetlen egyre, ami kényelmi és esztétikai szempontból, illetve stílusilag is pont megfelel számodra.

Először is, szűkítsd le a kört magadban néhány kérdéssel:

  • Letisztult vonalú, modern, vagy habos-babos ruhát szeretnél?
  • A konty, a copf, vagy a kiengedett haj illik jobban a dekoltázshoz, vagy a hátsó kivágáshoz?
  • Drámai fátyol lesz, vagy inkább visszafogott, romantikus hajdísz?
  • Minden ízében visszafogott, natúr sminkre szavazol, vagy azért kerüljön fel az ajkaidra egy ütős vörös, vagy eperrózsaszín rúzs?
  • Többször fogsz átöltözni a lagzi alatt?
  • Tánc közben lesz még fotózás?

Ha mindezeket megválaszolod magadnak, és a fodrásszal is megosztod az információkat, sokkal könnyebb lesz kigondolni a számodra legmegfelelőbb frizurastílust. Ha már megvan a terv, például tarkókonyra esik a választásod, a szakember egyszerűen ki tudja találni, milyen elválasztás, fazon, hajbavaló passzol az arcformádhoz és a megjelenésedhez.

Ezek a sikkes old hollywoodi loknik csodásan illenek a letisztultan romantikus, kifinomultan egyszerű, és a puritán vonalvezetésű vintage ruhákhoz. A frizura és a smink természetes hatású ragyogása fokozza az eleganciát. Nem kell fél napig a fodrásznál ülnöd, hogy ilyen csodás hajat kapj, és egy szimpla fejdísszel is feldobhatod az összképet.

A legegyszerűbb, franciás chignon konttyal is elegánssá teheted a megjelenésed. Egy ilyen frizura a csüngő fülbevalókat is elbírja, és bármilyen sminkkel megtalálja a közös nevezőt.

Tupír, bodorítás, póthaj és minden nélkül sikkes ez a félhosszú hajból is könnyedén megkreálható, alacsony kontyfazon. Nem kell nagyon erőlködni azon, hogy hozza a hercegnős eleganciát, elég egy csillogó hajtűvel, vagy csattal ékesíteni. A vintage filmcsillag-stílus csodás kiegészítője lehet ez a frizura, ami előkelővé varázsolja a menyasszonyi szettedet.

Egyszerű copf esküvőre? Miért ne? Ez a hátrasimított fazon gyönyörűen kiemeli a z ara bájos arcát, és romantikus ruhák mellett sem kelt hiányérzetet. Nem sok, de nem is kevés, és a mívesebb ékszerek is remekül passzolnak hozzá, ha a ruha letisztult vonalú.

Imádjuk ezt a csavart tarkókontyot is, ami dúsabbnak mutatja a vékony szálú hajat. Bohém lelkületű menyasszonyokhoz nem passzol, de számukra is akadnak inspiráló tippjeink.

Ez a fonatkoszorú a lazább stílusú ruhákhoz is jól passzol, még jobb, ha hátul kivágott a fazon, vagy nagyon finom selyemből, tüllből készült a kreáció.

A parketta- és a holland fonás sem foghat ki a fodrászon, és mindkettő nagyon mutatós tud lenni egy megfelelő fejdísszel.

Szereted a magas kontyot? Ha nincs fátylad, jöhet az is!

A hajvégi hullámok észbontóan elegánsak!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés