A copf az egyik legegyszerűbb frizura, ami képes megmenteni a sietős reggeleket. Ám sokszor elfelejtjük, hogy mennyire változatosan lehet viselni a lófarokba kötött frizurát, hiszen nem csak egyféleképpen lehet összefogni a tincseket, az egyszerű hajviselet számtalan módon cifrázható.

hirdetés

A hosszú haj rengeteg különleges módon viselhető, ám legtöbbször leragadunk a kiengedett fazonnál vagy egy gumival egyszerű lófarkat készítünk belőle. Pedig a hosszú lobonc sokkal több lehetőséget rejt magában, mint azt gondolnánk. Az okos kis praktikák segítségével még a sokszor unalmasnak bélyegzett copfot is megszínesíthetjük.

A lófarokba fogott frizura percek alatt elkészül, ám az egyszerű fazon könnyen egyhangú hatást kelthet. Ám a copf rendkívül változatosan elkészíthető hajviselet, és bizonyos ruhafazonokhoz kifejezetten mutatós, ha a leengedett sörény helyett rendezett frizurával mutatkozol. Így a hosszú tincsek nem vonják el a figyelmet a kreáció szépen kidolgozott részleteiről.

A copf egyik nagy előnye, hogy az elkészítése nem igényel nagy macerát, mégis biztosan tart a nap végéig. Már félhosszú loboncból is alkothatunk mutatós fazont, pár apróbb kiegészítő segítségével pedig még tovább emelhetjük a megjelenés fényét.

Pillanatok alatt elkészíthető copfok: nőiességükkel megdobják a megjelenést

A dús lobonccal rendelkezők megpróbálkozhatnak a fejtetőre fogott frizurával. Ehhez érdemes kicsit feltupírozni a hajtöveknél a tincseket, hiszen így jobb tartása lesz a copfnak. Hajsütővas segítségével laza hullámokkal teheted texturálttá a végeredményt.

A dúsabb hatás érdekében a göndör tincsekből készíthetsz egy apróbb lófarkat egészen a fejed tetejére, miközben a haj többi részét kiengedve hagyod. Ez az apró trükk megnöveli a frizura volumenét.

A francia konty az egyik legnőiesebb frizura, amely pillantok alatt lezser eleganciával teszi tökéletessé a megjelenést. A feltűzött hajviselet alapján könnyedén készíthetsz copfot: elsőként csavard meg hurokszerűen a loboncod, majd csatok segítségével rögzítsd.

A rétegzett frizurának copf esetén is hasznát veszed, hiszen a kihúzott tincsek szépen keretezik az arcot, és az egész megjelenésnek bohém eleganciát kölcsönöznek. Ehhez a frizurához csak tupírozd fel a fejtetőn lévő területeket, majd a tincsek egy részét fogd össze. Egy hatalmas gumival vagy apróbb csatokkal még látványosabbá teheted a végeredményt.

A szupermodellek kedvenc copfjáról sem feledkeztünk meg, hiszen ez a legegyszerűbb frizura. A tarkódon készíts egy lófarkat, majd a gumit egy kisebb tinccsel fedd el.

Az egyszerűen elkészíthető copfokat kendőkkel, csatokkal és hatalmas hajgumikkal csak még nőiesebbé teheted, így a frizurád tökéletesen illeszkedik majd a szerelésedhez.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés