A hátul kivágott esküvői ruhák merészek ugyan, de nem ejtik annyira zavarba a násznépet, mint a tavaly óta divatos, köldökig dekoltált kreációk.

hirdetés

A bohém, a hercegnős, illetve a szolid eleganciát képviselő menyasszonyi ruhákban van valami közös az idei tavaszi-nyári szezonban: szinte mindegyik fazonnál hangsúlyt kap a hátkivágás, valamilyen mértékben. Míg a tavalyi kínálatban a merészen dekoltált darabok voltak többségben, idén a díszítés és a figyelemfelkeltő részletek nagy része hátulra kerül a ruhákon.

Bár a mélyen dekoltált ruhák jól mutatnak a fotókon, kínos szituációk forrásai lehetnek. Nem jó ugyanis, ha az ifjú párt ünneplő násznép rá sem mer pillantani a menyasszonyra, különösen tánc közben, nehogy bámészkodónak tartsák őket.

A mozdulatlan fotók láttán csak keveseknek jut eszébe, hogy az efféle ruhákat alaposan rögzíteni kell a mell vonalánál, még a speciális ragasztószalagos trükk sem kizárt, amit a sztárok használnak a vörös szőnyegen, ha majdnem a köldökükig ér a ruhakivágás. Mivel az ara egész nap a figyelem középpontjában van, csak feszengést okozna egy kényelmetlen ruha, amiben nem mer igazán mozogni az ember.

Nyitott hátú esküvői ruhák a szezon kedvencei

Idén egy kis újítás került a képbe, ami az esküvői ruhatrendeket illeti. A nyitott hátú kreációk esetében a dekoltázs szolidabb, a hátsó kivágás pedig hangsúlyosabb és díszesebb.

Akár terebélyes szoknyás, hercegnős fazonról, akár a test vonalát követő szabásvonalról van szó, a menyasszony hátát felfedő megoldások egyaránt kifinomultan érzékiek.

A hátul nyitott ruhák nagy bőrfelületet hagynak textil nélkül, mégsem közönségesek, és attól sem kell tartani, hogy a násznép belepirul a látványba. Bár egy szép hát is van olyan szexi, mint a formás dekoltázs, nem kell attól félni, hogy bármi kibuggyanhat egy óvatlan pillanatban.

A hátsó kivágás hosszú ujjú ruhákon is jól működik, és érdemes jól szemügyre venni a nőies részleteket: keretezheti gyöngy, csipke vagy áttetsző, fátyolos anyag, illetve lenyúlhat egészen a fenék vonaláig, vagy csak a lapockákig fedheti fel a hátat.

A hátul dekoltált tavaszi esküvői ruhák elöl zártabbak, szolidabbak, ám a nyári fazonok már a vállakra is nagy hangsúlyt helyeznek.

A csillogó, hercegnős kreációk mellett a romantikus, rusztikus csipkemegoldások is megragadják a figyelmet, de egy gyönyörű hátkivágás még a legegyszerűbb ruhát is előkelően nőiessé teszi.

A fázósabb menyasszonyok olyan kreációt is választhatnak tavaszra, mely áttetsző anyaggal vonja be a hát területét, amit sejtelmes csipkével díszítettek.

Ám ilyenkor, kiegészítőként még jól jönnek a tavaszi pelerinek, az esküvői kabátkák vagy éppen a vagány bőrdzsekik, melyek most szintén nagyon divatosak. A hátkivágás kifejezetten akkor szexi, ha büszke, feszes testtartás társul hozzá, melynek hatására kirajzolódnak az izomtónusok. A szép hát azonban nem adatik meg mindenkinek, de lehet érte dolgozni, hiszen speciális tornagyakorlatokkal feszesebbé és izmosabbá formálható.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: