Egy ügyes fodrász számára, akinek ott lapulnak a megfelelő trükkök és kellékek a tarsolyában, a klasszikus esküvői kontyok elkészítése sohasem lehetetlen. Még akkor sem, ha makrancos, lelapuló, ritkás, elvékonyodott, vagy töredezett hajjal van dolga.

Sokáig azt gondoltuk, hogy a mutatós elegáns kontyok bizonyos hajhosszúságot igényelnek. Ám az esküvői divat szerencsére rengeteg olyan fazon gyűjtőtégelye, ami félhosszú, sőt, ritkás hajból is kivitelezhető.

A menyasszonyok többsége azon retteg a nagy nap előtt, hogy nem elég egészségesek, dúsak, és hosszúak a tincsei a megálmodott kontyhoz, ám mégis természetes, hercegnői frizurát szeretnének, hajhosszabbítás nélkül. A fodrász kreativitása és szakértelme ilyenkor nagyon sokat számít, hiszen olyan kontystílust kell találnia, mely amellett, hogy tökéletesen passzol az ara ruhájához és megjelenéséhez, tartósnak, illetve különlegesnek bizonyul.

Divatos esküvői kontyok félhosszú hajból

Nem minden menyasszony rendelkezik álomhajjal, amely erős, vastag szálú, fényes és lágy esésű. Ám ez nem jelenti azt, hogy nehezebb dolga akad a kontykészítőnek, ha elvékonyodó, gyenge, vagy töredezett végű tincsekkel találja szembe magát. Minden a konty fazonján múlik, és persze trükkös hajdúsító kellékeket is bevethet a fodrász.

Míg régen tupírral turbózták fel a gyengécske, esetlen kontyot, a mai trendek szerint már nincs szükség ilyen turpisságra, inkább kontyfánkot használnak a fodrászok. Egy kis törődés, hajpakolás, vagy ha szükséges, egészségügyi vágás után, a fodrász finoman beolajozza a hajvégeket, és olyan kontyot fésül a loknikból, amely elfedi a vékony végeket, és tömöttebbnek mutatja a frizurát.

Elképesztő, milyen szép konty készült ebből a lestrapált hajból. A lob fazon sokféle trükközést megenged, a hajolaj vagy hajfénylakk pedig egészségesen ragyogóvá teszi az elkészült frizurát.

Itt meg is nézheted, hogy lehet kevés hajból is valami igazán szépet kreálni.

Felejtsd el a tupírt, a tincseknek sem tesz jót! Helyette gondolkodj olyan kontyfazonban, amely hajfánkkal dúsítható.

A töredezett hajvég sem lehet akadály egy szép konty elkészítése előtt. A megfelelő hajkezelés persze elengedhetetlen, de semmiképp sem kell póthajat alkalmazni, ha nem akarod.

Éppolyan gyönyörű ez a konty, mintha hosszú hajból készült volna.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés