A laza, kusza konty készítése sokkal egyszerűbb, ha ezt a trükköt alkalmazod. A TikTokon imádják a népszerű módszert, nem véletlenül.

hirdetés

Laza konty készítése egyszerűen

Bármilyen egyszerű, de nőies stílusú konty a szimpla hétköznapokon vagy fontosabb eseményeken, de akár otthon is simán megállja a helyét. A legtöbb verzió eltakarja a már zsírosodó töveket, így ha nincs kedved vagy időd hajat mosni, de másnap tökéletes külsővel kell megjelenned valahol, egy csinos kis konty garantáltan megoldja a problémát.

A szélfútta, kusza, laza konty elképesztően nagy divattá vált az elmúlt években. A könnyed frizurának megvannak a maga előnyei, ám nagyon nehéz eltalálni az arany középutat. Ha túlzottan lazára veszed a figurát, a hajad olyan lesz, mintha még a tegnapi kontyodban aludtál volna, ha feszesre húzod a tincseket, akkor pedig elveszíti bohókás hatását az összkép.

Habár nagyon egyszerűnek tűnik, megfelelő módszer nélkül nem olyan könnyű elkészíteni a laza fazont. Az sem árt, ha egész nap bírja és nem esik szét, pláne akkor, ha táncos, mulatozós alkalomra készíted a frizurát. Ezt a trükköt imádják a TikTokon, ezek a lépések tényleg segítenek a tökéletes szélfútta verzió elkészítésében.

 

Persze a laza konty esetében éppen az a lényeg, hogy nem kell minden egyes szálnak tökéletesen állnia és a helyén maradnia, azért egy kis koncepciót nem árt vinni az összképbe ahhoz, hogy ne egy zuhanyzáshoz összedobott frizura hatását keltse az eredmény.

Ez a dupla gumis módszer éppen ebben nyújt segítséget. Nem engedi teljesen szétcsúszni a tincseket, miközben a laza, szélfútta hatásról sem kell lemondani. Ehhez a módszerhez nem kellenek fodrászkezek. Ám azt nem árt szem előtt tartani, hogy az eredmény nem sikerül mindig ugyanúgy, egy kis gyakorlat nem árthat a tökéletes konty elkészítéséhez.

A babahajat és a lazább szálakat nem árt hajlakkal rögzíteni, de a kontyot nem feltétlenül kell bekeményíteni mindenféle fixáló spray segítségével. Hosszú haj esetén talán egy kicsit nehezebb helyet találni a hosszan lelógó tincseknek, középhosszú frizurával azonban elképesztően egyszerűen és gyorsan elkészül majd a könnyed frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés