A francia nők jó érzékkel egyszerűsítik le a szépítkezés kérdését: még egy ötperces sminkkel és frizurával is képesek úgy kinézni, mintha egy divatmagazinból léptek volna elő. Ezt a szuperképességüket te is könnyedén elsajátíthatod. Kezdésnek itt van rögtön nem is egy, hanem két francia konty, amivel nem fog meggyűlni a bajod. Ezek a hajviseletek még a szimpla pulóveres szetteket is elegáns szintre tudják emelni, és óriási biztonságot jelentenek a rohanós mindennapokban, hiszen bármikor pillanatok alatt összedobhatod őket.

hirdetés

Sokan gondolják úgy, hogy a stílusos megjelenésért órákat kell eltölteni a tükör előtt. Persze, jó, ha az alapdolgok rendben vannak: a köröm, a haj, a szemöldök és az arcbőr mindig ápolt, így sokkal könnyebb felépíteni a nőies összképet, amikor nem sok ideje van az embernek. Ha a frizura rendben van, sőt, viszi a prímet, akkor a smink sok esetben el is hagyható, hiszen egy jó szettel összefésülve, igazán nőies lesz a megjelenés.

A francia nők gyakran alkalmazzák ezt a trükköt, gyorsan kontyba rittyentik hosszú tincseiket, és maximum egy rúzst tesznek fel, majd mennek a dolgukra. A magabiztos fellépést azonban nem árt megalapozni, például jó, ha már rutinosan megy egy-két egyszerű, de nőies frizura, amit álmodból felébresztve is el tudsz készíteni.

Nem kell magasra tenni a lécet, nem azon múlik a csodás végeredmény, hogy mennyire bonyolult és rafinált egy hajviselet. Néha a legegyszerűbb lépésekből összeállított kontyok a legstílusosabbak, mi is hoztunk két példát, amelyekbe nem törhet bele a bicskád.

Nőies és elegáns francia konty pofonegyszerűen: 2 verzióban

Bár leginkább annak örülnénk a legjobban, ha az ágyból kikelve rögtön kifogástalan frizurával rendelkeznénk, sajnos ilyesmi általában csak a filmekben létezik. Ám a hosszú és félhosszú hajúaknak igazán nem kell csüggedniük, hiszen remek lehetőségek adódnak arra, hogy percek alatt rendbe szedjék a loboncukat.

Amikor nincs idő dúsítgatni, ondolálni, vagy tükörsimára szárítani a tincseket, a konty mindig jó alternatíva lehet. Mivel a hétköznapi elegancia más szabályokkal játszik, mint az alkalmi, puccos stílus, leginkább szofisztikált részletekkel érdemes megalapozni a kifinomultan sikkes megjelenést.

A francia kontyok a puha kötött pulóverekkel, egyszerű gyöngy fülbevalókkal, letisztult alapdarabokkal is jól harmonizálnak, egyszerűen befejezetté teszik a szettet, és fokozzák a nőiességet. Ezeknek a kontyverzióknak az előnyük, hogy mindemellett roppant könnyen és gyorsan elkészíthetőek, még a laikusok számára sem okoznak nehézséget.

 

Az első, az alacsonyan összefésült lófaroktól jut el a szimpla mezei kontyig. Eddig egy snassz frizuráról beszélünk, de még néhány apró mozdulat, és elkészül az elegáns frizura. Mindenki ismeri a hajgumi utolsó hurokján átbujtatott kontyot, de, ha a maradék hajvégekből két kis fonott copfot készít az ember, máris meglepő a végeredmény!

A csavart tarkókontyhoz hagyj szabadon egy-egy vastagabb tincset elöl a homlokodnál, és kétoldalt a fülednél, majd, miután hullámcsatokkal megtűzted, rögzítetted hátul a kis hajkupacot, a maradék fürtöket vezesd át keresztben a konty felett, azután alatta fogd össze, a begumizott hajvégeket pedig rejtsd el a letűzött hajréteg alatt. Rögzítsd csatokkal, és lazítsd meg a szálakat, hogy ne legyen túl feszes a frizura. Kövesd a videók alapján a lépéseket és meglátod, hamarosan már rutinos kontykészítő leszel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés