Benes Anita minden szezonban lélegzetelállító kreációkkal örvendezteti meg a menyasszonyokat . A különleges darabok idén egy elképzelt álomvilágba repítenek minket, így még akkor is érdemes rájuk vetni egy pillantást, ha épp nem tervezünk férjhez menni.

hirdetés

A Daalarna tervezője, Benes Anita az elmúlt években számos különleges kreációval jelentkezett. Legutóbb a BUDAPEST névre keresztelt gyűjteményével aratott osztatlan sikert, ekkor nyüzsgő fővárosunknak egy különleges oldalát ismerhettük meg. A részletgazdag hímzések légies anyagokkal, és alakkövető vonalvezetéssel társultak. Az ősszel bemutatott kollekció az otthonunk újrafelfedezésére koncentrált, a tavaszi pedig a valódi értékekre összpontosít.

Mesés álomvilágba kalauzol a Daalarna új kollekciója

A Daalarna tavaszi kollekciója a MIRROR nevet viseli, már a név is magába foglalja mindazt, amire Benes Anita gondolt a kreációk megalkotásakor. Úgy véli, hogy a pandémia egy tükröt tartott elénk, hogy megtanuljuk értékelni azokat a dolgokat, amelyeket korábban természetesnek hittünk. Ennek köszönhetően felismerhettük, hogy az online kapcsolattartás nem elég, hiszen a közösen megélt pillanatok rejtik a valód értékeket.

„Azt gondolom, hogy az ünnepekre és a régi életünkre való várakozás, vágyakozás közben leginkább az álmaink adhatnak ideiglenes megnyugvást” – tette hozzá Benes Anita. A gyönyörű kézimunkával és a különleges hímzésekkel készült kreációk különleges fantáziavilágba repítenek, ahol újra felszabadultan ünnepelhetünk.

 

A menyasszonyi ruhák fazonkialakításában a hercegnős stílust ötvöződik a Daalarnára jellemző nőies vonalvezetéssel. A hatalmas szoknyák, a lágy anyagok, és a különleges minták uralják az új kollekciót. A gyűjteményben a túldíszítettség dominál, és a finom, arisztokratikus színvilág is megjelenik. A rózsaszín, az arany, valamint a zöld üde színfoltként bukkan fel a páratlan gyűjteményben.

Az előkelő kelméket virágokkal, indákkal és más növényekkel egészítette ki a tervezőnő, ezektől válik igazán fejedelmivé a kollekció. Az új kreációk modern hercegnőknek készültek, ezért nem hiányozhatnak a különleges fejdíszek, amelyek nagyszerűen kiegészítik a menyasszonyi ruhákat. A limoges-i porcelánból készült hajékeket Nagy Adrien, a Rienne Bride ékszertervezője álmodta meg.

A különleges kampányfotóknak az Esterházy-kastély adott otthont, a helyszín nagyszerűen harmonizál a ruhacsodákkal.

 

Kiemelt kép:  Papp Éva & Schneider Zoltán / Daalarna. 

Képgaléria képei: Papp Éva & Schneider Zoltán / Daalarna. 

Forrás: Daalarna.

  • Megosztás:
hirdetés