A gyors, pillanatok alatt elkészíthető konty nem feltétlenül kusza vagy unalmas, a megfelelő technikával elegáns frizura készülhet a hosszú hajból. Akár tíz másodperc is elegendő a frizurakészítésre, hogy sikkes legyen a megjelenés.

hirdetés

Habár az általános vélekedés az, hogy egy sikkes, elegáns frizurához órákig kell üldögélni a fodrászszékben, ez bizony hatalmas tévhit. A stílusos és nőies frizura nem feltétlenül készül sokáig, a csinos összkép nem az időben, hanem a technikában rejlik. Hosszú hajból gyakorlatilag bármit lehet alkotni, némi gyakorlattal tulajdonképpen a legegyedibb stílus is kivitelezhető.

Az otthoni hajkészítést erősen megreformálják azok az elterjedt technikák, melyek hasznosnak bizonyulnak egy gyors konty vagy copf megalkotásához, és nem csak megkönnyítik a készülődést, hanem azonnal rendezett frizurát varázsolnak a hosszú hajból.

Gyors konty másodpercek alatt

A szimpla konty szuper megoldás, hiszen letisztultságával passzol a mindennapi megjelenéshez, ugyanakkor formális, elegáns események alkalmával szintén jó választásnak bizonyul. Noha a konty esetében a klasszikus verzió a legismertebb, számtalan változata létezik, ráadásul a különlegesebb eredményhez sem kell órákig pepecselni a tükör előtt.

Ennek a retró fazonnak az elkészítése például egyetlen percet vesz igénybe. Természetesen nem árt pár alkalommal begyakorolni a lépéseket ahhoz, hogy mutatós és tartós legyen a végeredmény.

 

Egy perc nagyon kevésnek tűnik, pedig rengeteg dologra elég. Ha van némi gyakorlat a kezedben és tudsz bánni a hajaddal, ezt az elképesztően nőies, már-már arisztokratikusan elegáns verziót is összedobhatod hatvan másodperc alatt.

 

A gyors eredmény sokszor kuszaságot vonz magával, ám ez nem feltétlenül probléma. A laza kontyok egyébként is elképesztően divatosak, tehát érdemes velük kísérletezni. Az efféle fazonok esetében talán könnyebb belecsúszni abba a hibába, hogy a nap végére totálisan szétcsúsznak a tincsek, ám ha ezeket a lépéseket követed, nem lesz ilyen problémád. Csak egyetlen perc kell a sikkes, nőies megjelenéshez!

 

Ha eddig azt gondoltad volna, hogy az egy perc is édeskevés egy csinos konty elkészítéséhez, most meglepünk azzal, hogy bizony kevesebb idő alatt sem lehetetlen megvalósítani a hajkészítést. Fél perc alatt ugyanolyan menő és stílusos frizurát dobhatsz össze magadnak. Na persze csak akkor, ha nem most kísérletezel először a tükör előtt. A hajtű helyett egy egyszerű ceruzát is alkalmazhatsz!

 

Ha tényleg nagyon rohannod kell, és még fél perced sincs arra, hogy valamilyen formát adj a kusza tincseidnek, ez a tíz másodperces konty a tökéletes választás számodra. Csak egy hajgumi kell hozzá, na meg némi gyakorlat. Nem árt párszor elpróbálni a lépéseket, hogy amikor valóban sürget az idő, ugyanolyan tökéletes legyen az összkép.

 

Fontos megjegyezni, hogy frissen mosott hajból nehezebb tartós, elegáns kontyot készíteni, ugyanis a szálak könnyedén szétcsúszhatnak, amitől tovább tart a procedúra. Ha könnyítenél a helyzeteden, használj valamilyen hajformázó spray-t vagy krémet, így garantáltan arra mozdulnak majd a tincsek, amerre te szeretnéd. Egy kevés hajlakkal rögzítsd a végén a frizurát, hogy gond nélkül átvészelje a napot!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés