Sok menyasszony ma már fátyol nélkül képzeli el az esküvői öltözékét, így azonban még nagyobb hangsúly kerül a hajviseletre. Ezek a hajdúsító frizurák azon túl, hogy különlegessé teszik a megjelenést, a tincsek volumenét is rendesen felturbózzák az esküvőre.

hirdetés

A vékony szálú haj gyakran nagy dilemmát okoz az arák számára, hiszen a nagy nap nem kis kihívást jelent frizuraszempontból. Akár loknikkal, akár konttyal igyekszik dúsítani a tincseket a fodrász, a nagy műnek egész nap ki kell tartania, anélkül, hogy bebetonozott, mesterkélt hatást keltene.

Ha a fátyol kikerül a képből, romantikus és elegáns fejdíszekkel egyaránt lehet mesterkedni, ám nem mindegy, hogyan válik a frizura részévé. A túl sok hajtű és hullámcsat használatát sokan kényelmi megfontolásból kerülik, hiszen egy csodásan megkreált frizura lehet, hogy jól mutat a fotókon, ám az egész napos sürgést-forgást és táncolást nem biztos, hogy kitartóan viseli. Márpedig a tartósság éppúgy fontos, mint a smink esetében, máskülönben zilált hatást keltene a menyasszony.

Hajdúsító frizurák esküvőre: néha az egyszerű megoldások aratnak sikert

Az első, romantikusan bohém frizura esetében biztos, hogy nem kell órákig ülni a fodrásznál. A gyönyörű virágos koszorú a hajviselet leghangsúlyosabb éke, így annak elkészítésekor a természetesség a fő irányvonal. A modell hosszú, puha, vékony szálú hajjal rendelkezik, amit általában lágy loknikkal szoktak tömöttebbé varázsolni.

Itt azonban valami más történik: a koszorúra rátekert tincsek nem csupán rögzítésként szolgálnak, hanem egyben a frizura alapját adják. A csavart fürtök megdobják a haj volumenét, az egymásba érő, szilikongumival összefogott hurkok pedig álfonatot képeznek.

A szélfútta hatást azzal érte el a szakember, hogy széthúzta a szálakat, amivel texturálttá tette a tündérmesébe illő frizurát. Amilyen egyszerű ez a kreáció, éppolyan dekoratív és különleges. Jól passzol tóparton, tengerparton, pajtában, birtokon tartott bohém esküvőkhöz, és attól sem kell tartani, hogy a szabad ég alatt megrendezett menyegzőn kikezdené a szeszélyes szél.

A második videóban egy igazán elegáns menyasszonyi kontyot láthatsz, ami trükkösen felturbózza a haj tömegét. Kevés rögzítő csattal készül, inkább egy hajfánkkal és szilikongumikkal mesterkedik a fodrász, ráadásul olyan bravúrosan, hogy az elkészült magas kontyról sohasem mondanánk meg, milyen egyszerűen összerittyenthető.

Elég csak a szabadon lelógó tincseket besütni, hogy lágy keretbe foglalják az arcot. Ez a frizura elegáns, romantikus esküvőkhöz passzol jobban, ahol az ara ruhája is hercegnőhöz illő.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés