A No makeup nevezetű natúr smink természetes megjelenést kölcsönöz a mindennapokban, ám leheletfinom színeivel is felfrissíti az arcot.

hirdetés

Időnként, reggelente nincs kedvünk sokat bíbelődni a tükör előtt, mégsem szívesen osztanánk meg a szem alatti karikákat és a bőrhibákat barátainkkal, kollégáinkkal. Ennek a leheletnyi sminknek a technikáit és fortélyait nem nehéz elsajátítani, de csak kevesen tudják, miben rejlik a különlegessége.

A natúr smink teszi a dolgát, de nem ordít messziről

Ez a természetes hatású smink nem foglalkozik a fényesebb szemhéjpúderekkel, vagy az arcél kontúrozásával. Abban különbözik az összes többitől, hogy minimális keretek között tartja a kozmetikumok használatát.

Amire elsőként oda kell figyelni, az az alapozó kiválasztása. Egy nehéz, jól fedő termék helyett BB krémet érdemes használni, ami könnyedén és egyenletesen oszlik el a bőrön. Ezek hidratálnak is, így alaposan bele kell masszírozni a bőrbe. Ezután jöhet a korrektor a szem alá, és más problémás helyekre. Óvatosan alkalmazzuk, mert vastagon felkenve, textúrája könnyen elüthet a többi felülettől.

 

A natúr smink óriási előnye, hogy nem kell gyakran azt figyelgetni, elmosódott-e a festék, esetleg szükséges-e igazítani rajta. Így a sietős napokon is praktikus megoldásnak bizonyulhat.

A szemöldök színezésére és fixálására válassz színezett szemöldökgélt, ami egész nap kitart, és természetes dús hatást kelt. Ha nem tervezel szempillaspirált használni, akkor elég lehet, ha egy szempilla-göndörítő eszközzel teszed íveltté a pilláidat. Ez a technika optikailag megnyitja a tekintetet, és festék nélkül is hatalmas babaszemeket varázsol.

Frissítés gyanánt, arcod néhány pontját kiemelheted highlighterrel: a járomcsontot, az orrod hegyét, és a felső ajkad vonalát. Végül pedig tegyél fel egy natúr fel egy rúzst vagy szájfényt, amely megegyezik a szád színével, de egy színtelen ajakír is tökéletesen passzolhat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés