A klasszikus, test vonalát követő selyem és csipkeruhákhoz különösen jól passzolnak a vintage stílusú kontyok, melyek nőiesek és elegánsak, viszont cseppet sem mesterkéltek.

hirdetés

A királynői stílus hatja át az idei menyasszonyi divatot, így a romantikus csipkedíszítések mellett újra megjelennek az ultrafinom selyemuszályok, és a mozivászonra illő, elegáns ruhamegoldások, pazar hímzésekkel, nőies hátkivágásokkal, és letisztult, szolidan egyszerű vonalvezetésekkel.

Az old hollywoodi stílus középpontjában a testvonalat követő, és a lágy esésű ruhák állnak, melyekhez különösen jól illenek a hangsúlyos, drámaian elegáns frizurák. Bár idén a leengedett, rugalmasan ringatózó hullámos tincsek, valamint a fonott hajviseletek kerülnek előtérbe, a laza kontyok éppúgy divatosak. A vintage frizuraváltozatok annyiban különböznek, hogy a haj rendezettebb, precízen összefésült, és hajtűk tartják egyben a jellegzetes loknikat. Ettől még nem lesz modoros az összkép, ami a videóból is kitűnik.

A blogger két alternatívát mutat a múltidéző frizurák elképesztően sokféle repertoárjából, melyeknek saját maga ugrik neki, de ez senkit ne tévesszen meg. Valószínűleg óriási rutinra tett szert, így könnyedén összefésüli magának mindkét kontyot, de, ha nem vagy biztos magadban, jobb fodrászra bízni a dolgot.

Ezek a hajviseletek akkor mutatnak jól, és akkor tartósak igazán, ha nem frissen mosott hajból készülnek. Nem kell, hogy zsírosak és piszkosak legyenek a tincseid a nagy napon, de jobb, ha van egy kis textúrájuk, és nem szállnak szerteszét. Az első, egy könnyebb verzió, de a szalonszépségű eredmény érdekében, érdemes fodrász segítségét kérni az elkészítéséhez.

 

A második frizura valamivel bonyolultabb, mert hullámcsatokat kell különböző pontokra pakolgatni, és illik trükkösen elrejteni a kilógó hajvégeket, de ez egy szakember számára egyáltalán nem okoz majd gondot. Egyik kontytípus sem készül órákig, így a menyasszonynak nem kell hajnalban kelnie, a gyakorlott fodrászkezek ugyanis, pillanatok alatt megbirkóznak velük.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés