Az esküvői frizura kitalálása legalább akkora dilemmahelyzet elé állítja az arákat, mint a menyasszonyi ruha kérdése. Leginkább a hosszú és félhosszú hajak lehetőségtárháza zavarba ejtő, így, ha még nem döntötted el, hogy kontyba, copfba tűzve, vagy inkább kiengedve viselnéd a tincseidet, jó adag inspirációbombát zúdítunk rád a könnyebb választás érdekében.

hirdetés

Ha elegendő időd van még arra, hogy dűlőre juss az esküvői frizurádat illetően, a klasszikus, letisztult viseletektől kezdve egészen a modern hajkreációkig, érdemes mindent számba venni. Az ötletgyűjtést már akkor ajánlott elkezdeni, amikor még bizonytalan a nagy nap dátuma, mert, ha már körvonalakban tisztázod magadban a lesz-e fátyol, vagy sem kérdését, és nagyjából lefixálod, hogy összefogott, vagy szabadon engedett lobonccal lennél magabiztosabb, sokkal egyszerűbben kijelölheted fejben az egész megjelenésed stílusvonalát.

Melyik esküvői frizura lesz a kedvenced? – Inspiráló fotókon az idei divat

Amikor megszületik a fő irány, amit követni szeretnél – romantikus, modern, dívás, old hollywoodi, vagy bohém elegancia – könnyebb tapogatózni a ruhafazonok terén. Persze fontos, hogy ne áltasd magad, hiszen ettől a ponttól kezdve még jó időbe telik majd, mire megtalálod a hozzád leginkább passzoló fazont, illetve azt a fodrászt, aki könnyen leveszi a divatos stílusokat, és a hajtípusodnak megfelelően készíti el az általad megálmodott frizurakölteményt.

Vastag, illetve vékony szálú tincsekből ugyanis más-más fortéllyal készülhet el ugyanaz a hajviselet, például lehet, hogy a díszítéssel is trükközni kell picit, amennyiben ritkás, könnyen lelapuló sörénnyel rendelkezel. Tehát ezért szükséges jó előre elkezdeni az álmodozást, mert sokkal egyszerűbben kiforrja majd magát a végeredmény, ha legalább megközelítőleg tudod, mi az, amit el tudnál képzelni magadnak, és mi az, ami végképp felejtős számodra.

Gyönyörű alternatívák arra az esetre, ha a kiindulópontod az egyszerű, ámde elegáns tarkókonty, fátyol nélkül. Ez a frizura a legtöbb ruhastílushoz jól passzol, és nagyon sokféleképpen díszíthető.

Bohém, félig feltűzött fürtök, mesebeli tündérhaj, vagy old hollywoodi loknik? Mindhárom alapjai a lágyan hullámos tincsek, míg a díszítőelemek különbözőek lehetnek.

Copf esküvőre? Lehet, hogy első elgondolásra snassznak tűnik, de ne szimpla kreációra gondolj. Csodaszép példákat mutatunk gyöngyökkel, strasszokkal ékesítve.

Szuperelegáns, vagy bohém kontyban gondolkodsz? Ezek a képek segíthetnek döntésre jutni.

A félig feltűzött frizura szintén sokféle irányzatot megenged. Ezek az alternatívák a rusztikus, a romantikus, és a bohém esküvői stílusokhoz egyaránt jól passzolnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés