A fonott frizurák jolly jokernek számítanak a mindennapokban, hiszen számtalanszor mentik a helyzetet, ha már nem frissek, vagy épp sehogy sem állnak a tincsek. Ráadásul a legtöbb variáció könnyedén elkészíthető, mégis látványos. A bonyolultabb copfmegoldásoktól sem kell megijedni, elég sok videót találhatunk az interneten, így otthon is elsajátíthatjuk az ügyes technikákat.

hirdetés

A hosszú haj sokoldalúan formázható, de sokszor bemondja az unalmast: lelapul, kócolódik, elveszíti tartását, így gyakran sok törődést és időt igényel. A kiengedett frizurát sokan nem kedvelik, hiszen a nap folyamán zavaróvá válhat a lobonc, különösen, ha fúj a szél. Manapság azonban nem nehéz változatosabbá tenni a hajviseletet, mert az internet adta lehetőségeknek hála, számos kreatív ötletre lehet szert tenni. az internet  a változatos hajviseleteknek csak a képzelet szabhat határt, hiszen az interneten számos kreatív megoldással találkozhatunk.

A fonott frizurák bevetésével könnyedén elkerülhető, hogy a hosszú haj egyhangúvá váljon. Persze, ha cifrázni szeretnéd a műveletet, érdemes ellesni pár fonási technikát, ugyanis a klasszikus francia copfkészítésen túl, még számos módszert kipróbálhatsz.

Ezek a fonott frizurák a holland technikától lesznek igazán látványosak

A hagyományos fonások közül is válogathatsz, ám, ha igazán látványos frizurát szeretnél, akkor a holland technikát ki kell próbálnod. A holland fonás egyik legnagyobb előnye, hogy viszonylag könnyen elsajátíthatóak a mozdulatok, és már kevés gyakorlással is mutatós hajviseletet készíthetsz magadnak.

A holland fonás a parkettatechnikára hasonlít, szinte majdnem ugyanaz, csak fordítva kell elkészíteni. Míg a parkettánál felülről keresztezed a tincseket, addig ebben az esetben alulról húzod be a fürtöket. Ettől sokkal texturáltabb, tömöttebb hatást kelt a hajfonat.

 

Ha az alaptechnikát elsajátítottad, akkor megpróbálkozhatsz a különféle variációkkal, ezeket is hasonlóan kell elkészíteni, és a félig befont frizurák még kevesebb időt igényelnek. Ehhez a fenti videóban találsz segítséget. A vlogger öt frizurát rittyent össze magának a holland fonás variálásával. Kis gyakorlás után már csak perceket vesz igénybe a fonási művelet, így akár a reggeli frizurakészítési rutinba is könnyedén beültethető.

Ezeknek a hajviseleteknek a legnagyobb előnye, hogy kissé zsíros hajból is könnyedén elkészíthetőek. Fonott frizura esetén nem gond, ha kicsit olajos tapintású a hajtő, mert így kevésbé szállnak, csúszkálnak el a szálak, és sokkal tartósabb lesz a végeredmény. Bár a mutatós hajfonatok önmagukban is feldobják a megjelenést, ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni a megjelenésed, akkor hajcsatokkal és különféle láncokkal turbózhatod fel a kinézeted!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés