A meleg rétegek elkerülhetetlenek, amikor igazán bereccsent a hideg. Ám olykor nehéz úgy balanszírozni, hogy a vastag ruhahalmok ne rontsák le a divatos, nőies összképet. A téli öltözékek a kabáttal együtt nyújtanak teljes látványt, így érthető, ha a kipárnázott pufidzsekik helyett, sokan inkább a csinosabb, kevésbé bélelt fazonokat részesítik előnyben. Ezt idén büntetlenül, fogvacogás nélkül megtehetik, hiszen az aktuális divat az izgalmas stílusmixek és réteghalmozások híve.

hirdetés

Öltözz rétegesen! – szajkózzák az anyukák, és amikor ilyen emlékek törnek elő belőlünk, rögtön a mozgást megnehezítő kezeslábasra, vagy a széllel dacoló anorákra gondolunk, ami párnaszerű, puha tömbbé változtatja viselőjét. Ám most, hogy a divat is a ruharétegezést szorgalmazza, ideje rendezni magunkban a korábbi traumákat.

A télies öltözködés már korántsem jelent egyet a nőiesség elnyomásával, sőt, rengeteg alternatívát kínálnak fel a trendek a stílusos, ámde meleg összeállításokhoz. Bár a kabátdivat meglehetősen sokrétű idén, nem muszáj a legmelegebb pufi verziókat választani, száraz időben éppúgy előkerülhetnek a gyengébb bélelésű műszőrme- és szövetfazonok. Igaz, ezek simán ráfagynak az emberre, amikor röpködnek a mínuszok, de okos aláöltözéssel ez a probléma kiküszöbölhető.

A stílusmixelő irányzatok az egymásra pakolt layerek sikkes kialakításához is rengeteg inspirációt nyújtanak, így könnyű ráérezni, hogyan lehet nőies szintre emelni a meleg szetteket. A kitömött hatás szintén elkerülhető a megfelelő fazonokkal, és a kényelem sem szorul háttérbe, ha ügyesen variálsz néhány kulcsdarabot.

Nőies téli öltözékek kabáttal: a sikkes aláöltözés a szezon mottója

Az őszi-téli kollekciók uralkodó darabjai szerencsére bitang jól variálhatóak egymással: a garbó jól mutat blézerrel, a ruha alá blúz, arra pedig vastag pulóver kerülhet, de ne feledkezzünk meg a mindenre felkapható mellényekről, kardigánokról sem. A képlet egyszerű, ha nem akarsz tömzsinek tűnni a ruhahalmokban: a vékony rétegre vastag, a kabát alá pedig béleletlen, átmeneti darab kerül, például zakó, farmer- vagy bőrdzseki, esetleg egy könnyedebb, őszi felöltő.

A dupla kabát sem kizárt a szezonális divat szerint, vagyis a hosszú, de satnyán bélelt bőrkabát alá bátran felkaphatsz egy trencskót. A komfortérzet szempontjából nagyon lényeges, hogy milyen fazonokat házasítasz össze a szettben, az ugyanis nagyon kellemetlen tud lenni, ha akadályozzák a szabad mozgást, vagy durván szélesítik a sziluettet.

 

Az összhang érdekében pedig a színharmónia a legfontosabb, és persze az, hogy a sok réteg ellenére se tűnjön el a derékvonal. Ha egy vékonyabb kabát mellett döntesz, az alábbi módokon teheted hidegállóvá és stílusosan nőiessé a szettedet. Szuper inspirációkat mutatunk!

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés