A téli öltözködés tele van kihívásokkal, hiszen nem éri meg elbliccelni a rétegeket egy megfázásért, ám a nők nagy része szeretné elkerülni a tömbősítő hatást. Ilyenkor a karcsúsító trükkök nagy segítséget jelenthetnek, ugyanis a megfelelő fazonpárosításokkal nőiesebb lesz a sziluett!

hirdetés

A nők nagy része alkalmanként szívesen elcsal pár centit a derekából, combjából vagy éppen csípőjéből. Ehhez nincs szükség sok mindenre, csupán olyan ruhadarabokra, amelyek előnyösen formálják a testalkatot, és a problémásabb területekről elirányítják a figyelmet. Sokszor előfordul, hogy a karcsúsító kreációk már eleve a szekrényben sorakoznak, csak a rossz kombinálás következtében nem érvényesülnek megfelelően.

A karcsúsító trükkök nemcsak azoknak nyújthatnak segítséget, akik rendelkeznek pár plusz kilóval, hiszen az egyes fazonok könnyedén szélesíthetik a sziluettet, ezért érdemes bevetni a jól bevált praktikákat. Ez alól a téli öltözködés sem kivétel, mert így elkerülhető, hogy a több réteg ruha és a vastag kabát miatt túlságosan tömbszrűvé váljon az egyébként csinos alak.

Karcsúsító trükkök, amelyek télen is bevethetőek

A derékvonal hangsúlyozása az alapvető tipp, amit érdemes alkalmazni. Ezt könnyedén megteheted magas derekú nadrággal, és akár egy övvel is felturbózhatod a megjelenésed. A nadrágválasztásnál szintén nem árt pár egyszerű szempontot szem előtt tartani, például, hogy ne legyen túlságosan bő a szabása, hiszen ebben az esetben széthúzza a testkontúrt. A szűk szárú nadrágokkal nem tudsz mellélőni, és ha magas a dereka, akkor teljes lesz a siker.

A nőies egészruhákat télen sem kell mellőznünk, ám a sátorfazonok helyett, ezekből is érdemes derékban hangsúlyos darabokat választani. A karcsúsító hatást fokozhatod, ha magassarkúval viseled, és kiegészítheted a szerelésed egy egyenes szabású kabáttal. Ez a fazon nagyszerűen nyújtja a testet optikailag, így az sokkal filigránabbnak tűnik majd.

A blézereknek nem csupán ősszel veheted nagy hasznát, hiszen a kabát alatt is elférnek. A réteges öltözködés sem jelenthet akadályt, mert az egyenes szabású, karcsúsított zakó szépen formálja a testet optikailag. A kardigán az egyik legfelkapottabb ruhadarab a szezonban, így nem érdemes kihagyni a repertoárból. Ám a karcsúsító hatás érdekében ajánlott megfontoltan választani. A hosszabb fazonok nyújtják a sziluettet, ha ezt fokozni szeretnéd, akkor megkoronázhatod a szerelésed egy övvel.

A stylist ebben a videóban saját magán mutatja meg a karcsúsító trükköket, melyeket könnyedén leutánozhatsz!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés