A réteges, meleg öltözködés akkor is szóba jöhet, ha a nap nagy részét az irodában töltöd. A szimpla alapdarabok előnye, hogy jól kombinálhatóak és a nőies elegancia sem áll tőlük távol. A vastag anyagok és a finom, sikkes holmik találkozása őrületesen jól mutat, ha ügyesen trükközöl a téli kulcsdarabokkal.

hirdetés

A téli szezon némileg kihívást jelent a meleg, mégis nőies öltözködés megteremtésében. A hétvégéken és a kirándulások vagy otthon töltött napok alkalmával talán nem olyan nehéz összeboronálni a vastag ruhadarabokat, ám az irodában a legtöbben szeretnének elegánsak maradni. Persze előfordulhat, hogy a munkahelyen ezerrel nyomatják a fűtést, így bent nincs szükség vastag, réteges öltözékre, ám az is megesik, hogy ülőmunka közben fázik az ember, ráadásul a munkába vezető utat sem felejthetjük ki pakliból.

A réteges öltözködés tehát semmiképpen nem nélkülözhető a hétköznapok során. A meleg holmik összeboronálása már csak amiatt is praktikus, mert könnyedén ledobhatsz magadról egy-két réteget, ha meleged van az irodában. A nehézséget az okozza, hogy a szettnek akkor is összhangban kell lennie, ha minden egyes cuccot magadon hagysz, és akkor is, ha úgy döntesz, hogy megszabadulsz a pulcsidtól vagy a blézeredtől. Ehhez pedig ügyesen kell trükközni a téli szezon legnépszerűbb kulcsdarabjaival.

A jó hír, hogy az elegáns megjelenéshez cseppet sem kell túlgondolni a flancot, ráadásul a kifinomult szettekben abszolút ott a helye a vastag kötött pulcsiknak és mellényeknek. Ha igazi téli holmikkal mesterkedsz, a melléjük társított kiegészítőkkel érheted el, hogy a megjelenésed eleganciát tükrözzön. Ehhez nem kell hatszáz különböző, méregdrága ruhadarabot beszerezned, a legtöbb divatos felső és nadrág olyan alapdarab, amire egy turkálóban vagy másodkézből az interneten böngészve is rátalálhatsz, ráadásul töredékáron.

Lássuk, hogy melyek azok az egyszerű darabok, amelyekkel sikkes, elegáns és stílusos irodai öltözéket dobhatsz össze úgy, hogy a réteges öltözködés elvét követed.

Réteges öltözködés az irodában: vastag cuccokban is lehetsz ultranőies

Ha már elegancia, az irodában mindenképpen érdemes bevetni a csinos ingeket. A vékony anyag természetesen nem elegendő a téli időszakban, ám a jó kombinálhatósága miatt rendkívül praktikus és szuperül mutat réteges szettekben. Akár kötött pulóverrel, akár kötött mellénykével variálva sikkes hatást kelt, sőt, a kötött anyagra még egy blézert is rádobhatsz, ha biztosra akarsz menni. Ez a kombináció már önmagában elegáns, ezért a nadrág nem sokat nyom a latban. Farmerrel vagy finom anyagú, élére vasalt nadrággal éppúgy párosíthatod a réteges kombinációt.

 

Ahogy az ingek, úgy az elegáns nadrágok is már önmagukban garantálják a stílusos, kifinomult összhatást. Az élére vasalt nadrágot tulajdonképpen bármivel összeboronálhatod az eredmény biztosan divatos lesz és eleganciát sugall majd. A kötött pulóverek, kardigánok és blézerek remek alapját képezik a réteges szetteknek, de a vékony blúzokkal szintén érdemes lehet trükközni télen, hogy kellően meleg legyen az összeállítás.

Az sem gond, ha felül túlzsúfolod a vastag, kötött holmikat, az eredmény nem lesz túlzó és nem rombolja le az alakot. A derékvonal hangsúlyozására mindenképpen ügyelni kell, illetve fontos, hogy ilyenkor lágy esésű, finom anyagú nadrággal kombináld a felső rétegeket.

A farmernadrágokról sem kell lemondani az irodában, garbónyakú felsőkkel, blézerekkel párosítva kifejezetten sikkes és elegáns összképet teremtenek. A bő szárú farmerek alá még egy harisnya is elfér, ha tényleg hideg, fagyos napnak nézel elébe.

A réteges ruházat nehézkes vastagságát könnyedén ellensúlyozhatod, ha monokróm szettben viseled a téli szezon kulcsdarabjait. Nem kell túlgondolni az összeállítást, elegendő néhány elegánsabb darabot becsempészni a szettbe, a színharmónia átlátható, légies, sikkes és kifinomult összképet teremt.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés