Meleg cuccokat felkapkodni és egymásra halmozni egyáltalán nem tűnik nagy mutatványnak, de ha közben még jól is akar kinézni az ember lánya, akkor egy kis trükközést igényel a réteges öltözködés.

hirdetés

A téli divat nem mindig a praktikumról szól, hiszen elsősorban az érdekli a nőket, hogyan lehetnének zimankóban is nőiesek. Idén is bekerültek olyan fazonok a kínálatba, amelyek – mint a mesebeli okos lány esetében -, öltöztetnek is, meg nem is. Ilyenek például a hasat kivillantó, crop pulóverek, melyek még akkor is, ha magas nyakkal rendelkeznek, igencsak huzatosak.

Ám a fázósaknak sem kell megijedniük, hiszen idén könnyebb dolguk van, mint valaha. Számos irányzat támogatja a stílusosan réteges öltözködést, amit mondjuk, nem úgy kell elképzelni, mint amikor síelni megy az ember. Főként a vékonyabb és vastagabb anyagok házasításáról szól, melyek jól kiegészítik egymást, és nem tömbösítik az alakot.

Ehhez azonban megfelelő fazonokra is szükség van, amik akkor működnek jól, ha színeikben úgyszintén összepasszolnak. Úgy kell elképzelni az egészet, mint egy játékot a ruhákkal. Minden rétegnek megvan a maga szerepe az összképben, a kiegészítőktől kezdve az alapdarabokig, ráadásul még fázni sem fogsz, ha elsajátítod a divatos rétegezést.

Réteges öltözködés nőiesen: így tedd stílusossá a téli szetted

Senki sem szeret fázni, de az sem jó, ha a réteges öltözködés a nőiesség rovására megy, vagy éppen kényelmetlen. Idén végre a divatbloggerek is belátták, hogy nem érdemes vacogni néhány klassz fotó kedvéért, amikor a trendek tálcán kínálják az olyan divatelemeket, melyekkel a vastag, meleg outfit, és a stílusos megjelenés egyszerre megvalósítható. Érdemes ellesni ezeket a trükköket, mert amellett, hogy praktikusak, divatosak és nőiesek is.

Oversize pulóver ingre

A férfiszabású ing és a túlméretezett pulóver kombinációja kényelmes, laza, mégis nőies megjelenést biztosít. A bő fazonú ing alatt elfér egy szűk body, vagy póló, ami teljesen láthatatlan réteg, viszont melegen tartja viselőjét akkor is, ha lekerül a pulóver. Az ing akkor is öltöztet, ha csak a mandzsettája, gallérja látszik ki a felső réteg alól, különösen, ha az ing-pulóver kombináció és a kiegészítők egyfajta színritmust képeznek.

Pulóverek halmozása

Pulóverre pulóver? Nem kizárt, ha jól játszik az ember lánya a vastagabb, vékonyabb darabokkal. Egy kevésbé bő fazonú, nadrágba behúzható pulóverre simán felkaphatsz egy finom kötésű, lágy esésű kardigánt. A lényeg, hogy sehol ne legyen buggyos a fazon.

Nőies kiegészítőkkel megspékelve, egy ilyen téli szett igazán stílusos tud lenni.

Blézer a kabát alá

Ennek a rétegezésnek a legfontosabb alapszabálya az, hogy a kabát bővülő, vagy egyenes szabású legyen, semmiképp sem szűkített fazon.

A blézer alatt elfér egy testre szabott, vékonyabb garbó, de nem árt, ha a zakó nem gyűrődő anyagösszetétellel rendelkezik.

A kényelem kedvéért érdemes kevésbé kitömött vállú, egy vagy kétgombos verziót választani, amely mély nyakkivágással rendelkezik. Egy vastagabb bunda még az oversize blézerekre is felkapható, feltéve, ha a kabát kellőképpen bő fazonú.

Pufikabát szoknyával

Az idei divat legnagyobb előnye, hogy a korábban sportosnak kikiáltott darabokat is beemeli a nőies öltözékekbe. Így a pufikabát sem csak a farmerral, edzőcipővel köthet barátságot, hiszen jó stílusérzékkel szoknyával éppúgy összeboronálható. Hogy egységes legyen a szerelés, és ne nyomja össze az alakot, a színritmus és a fazonok itt még fontosabb szerepet kapnak.

Megfigyelhető, hogy a szoknya mindkét esetben rálóg a csizma szárára, hiszen nem tesz jót az alaknak, ha túl sok vízszintes vonal taglalja.

A szoknya függőleges irányú redői, illetve az átlapolt szabás egyenes vonala inkább felfelé vezeti a tekintetet, tehát alaknyújtó hatással bír. Mivel nem árt ellensúlyozni a kabát szélességét, ezek az aprócska trükkök segíthetnek.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés