Az univerzális dzsekik nagy szolgálatot tesznek ősszel, hiszen a divat jóvoltából sokféle stílusverzióban viselhetőek. Már nem csak a sportos szettek praktikus, meleg kiegészítői lehetnek, hanem akár ruhával, szoknyával is kombinálhatod őket. A szezonális kínálatban a vagány és nőies kreációkat egyaránt megtalálod, méghozzá finom pasztelles, illetve vidám színekben.

hirdetés

A lombhullató évszak változékony időjárása olykor megnehezíti az öltözködést, de a sokoldalú rétegezésnek köszönhetően már nem kell éles határvonalat húzni a komfortos és a sikkes szerelések között. Míg a dzsekik régebben a szabadidő zónáján belül kaptak főszerepet, és leginkább lezser, sportos, túrázós napokon kerültek elő, ma már kiemelt helyet foglalnak el a mindennapi divatban.

Bár idén főként a steppelt, pufi fazonok uralják a kínálatot, ezek a darabok nem csak a fiatalabb korosztályokat szólítják meg. Egy-egy karcsúsított, letisztult megoldás bátran összeboronálható például egy garbós, kosztümnadrágos összeállítással.

A hangsúly ez esetben a kiegészítőkre kerül, ugyanis azokkal határozhatod meg az öltözéked stílushangulatát. A csinosabb szabású dzsekik cseppet sem zárkóznak el a magas sarkú cipőktől, csizmáktól, sőt, hosszabb szárú csizmafazonokkal is viselheted őket. Az oversize félkabátok inkább a szűkebb, vagy egyenes szárú nadrágokkal mutatnak jól, a derékig érő, rövid szabású verziók pedig engedelmesebben igazodnak a szoknyás szettekhez.

A legnépszerűbb dzsekik a kínálatból: sokoldalú fazonokat mutatunk

Mostanra egészen bebizonyosodott, hogy egy kis fazoncsiszolással a korábban ormótlannak hitt pufidzsekik is univerzálisan variálhatóak a mindennapokban. Már nem csak azokat nyerik meg maguknak, akik a kényelmi szempontokat helyezik előtérbe, ugyanis színvilágukkal és változatos kialakításukkal régóta átlépték a sportos irányzatok küszöbét.

Ennek ellenére őszi túrákhoz, kirándulásokhoz éppúgy szóba jöhetnek, viszont akkor sem kell száműznöd őket, ha épp nem farmernadrágos szettben gondolkodsz. Vagány és nőies darabokat válogattunk össze, melyek színesebbé és izgalmasabbá teszik az öltözékeket, nem mellesleg, olcsóbbak és melegebbek egy bőrhatású kabátkánál.

 

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés