A piros szín viselése abszolút növeli a vonzerőt, ráadásul kifejezetten izgalmassá teszi a téli szetteket. Néha érdemes egy kis merészséget csempészni a megjelenésbe.

hirdetés

Piros szín viselése sikkesen, stílusosan

A piros sokaknak jól áll, a legtöbben mégis tartanak tőle, hiszen amellett, hogy erőteljes, határozott megjelenést kölcsönöz viselőjének, könnyen tolakodóvá, hivalkodóvá válhat, ami nem kelt jó benyomást az emberben. Való igaz, hogy magára vonzza a tekintetet, így aki nem szeretne kitűnni a tömegből, nagy eséllyel nem választja az egyik legtüzesebb árnyalatot. Márpedig a téli időszakban tényleg érdemes adni neki egy esélyt, nem csak az ünnepi hangulatot fokozza, a vonzerőt is maximumra pörgeti.

Tulajdonképpen minden színnek jelentése van, a pirosat pedig sokan a szerelemmel, a szeretettel azonosítják. A nőiesség sem áll távol tőle, a mélyvörös egy igazán dögös tónus a palettán, ami bizony erőteljes hatást gyakorol a környezetünkre. Sokan csak egy kis piros rúzzsal kísérleteznek időnként, ám a ruhatárban éppúgy ott a helye a tüzesen vibráló árnyalatnak.

A galériában mutatjuk, hogyan lehet visszafogottan, sikkesen viselni a piros színt a téli időszakban. Nem fogsz túllőni a célon, ha így csempészed bele a szettjeidbe.

 

Noha a piros tényleg feltűnő, domináns szín, meglepően könnyen lehet kombinálni. Bár minden variációban a pirosé a vezérfonal, a legtöbb árnyalat abszolút jól mutat mellette. Ha finomítani szeretnéd, mindenképpen fehérrel vagy feketével célszerű összeboronálni. Amennyiben vidámabbá és pezsgőbbé varázsolnád a téli szettjeidet, egy csipetnyi citromsárgát, zöldet vagy narancssárgát jeleníts meg az uralkodó tónus mellett. A monokróm vörös összeállításokkal sem tudsz mellélőni, ám ebben az esetben minél egyszerűbb és letisztultabb legyenek az összeboronált fazonok.

A kabátok és a ruhák jóformán az egész szettet uralják, de nem muszáj a teljes megjelenést tüzes vörösbe burkolni. A piros már abban az esetben is érvényesül, ha csak a ruha mintájában vagy egy-egy kiegészítőben köszön vissza. A csizmák, táskák, sapkák és sálak például remek választásnak bizonyulnak, határozottan feldobják az unalmas szetteket.

Egy piros felsőhöz természetesen piros rúzs passzol, azonban ha egy kicsit visszafogottabb összképre vágysz, a sminkkel is játszhatsz egy kicsit. A merész tónus mellé elegendő egy finoman csillogó, könnyed makeup is, a nőiesség mindenképpen maxon pörög majd.

Kiemelt kép: Gisela Schober/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés