A retró stílusú kardigán kihagyhatatlan darab a szezonban, és nem csak azért, mert remek trendeket ránt vissza magával a múltból. Hiszen sokoldalúan variálható ősszel, a nőies megjelenésnek sem az ellensége, ráadásul rengeteg fazonban és színben kapható.

hirdetés

A nyolcvanas években virágzott a kötöttáru-divat, szinte mindenkinek akadt otthon egy denevérujjas, vagy csavart kötésű, hosszú, esetleg rövid fazonú pulóvere, illetve kardigánja. A nagymamák szekrényében csak úgy hemzsegtek a jobbnál jobb darabok, ugyanis ők rendelkeztek a legváltozatosabb szvetterkollekcióval.

Az idei őszi divat visszakanyarodik ehhez a trendhez, így szinte ontja magából az olyan kardigánokat, melyek úgy néznek ki, mintha a nagyik tárházából pattantak volna elő, vagy minimum ők kötötték volna. A vintage stílusú, nagygombos fazonok között a nőiesebb verziók is megtalálhatóak a kínálatban, ezekből szemezgettük ki a többféleképpen viselhető kreációkat.

A kardigán alapdarabbá avanzsált: mutatjuk, milyen a választék

A magas derekú nadrágokhoz igazodva, a rövid szabású, derékig érő szvetterek is megjelentek az őszi kollekciókban. Ezek a megoldások remekül kombinálhatóak, például hátulgombolós változatban is viselhetőek, és nem csak a paperbag fazonba behúzva mutatnak jól, hanem ruha, vagy szoknya mellé rendelve éppúgy megállják a helyüket.

A hosszú kardigánok sem tűnnek el szem elől, melyek átlapolt, megkötős, illetve gombos változatban is kaphatóak. Csodásan feldobják a ruha és bakancs párosítását, valamint blézer helyett úgyszintén fel lehet kapni őket. A vastag, a vékony, a bordázott, a csavart, és a bolyhos kötésű anyagok egyaránt megtalálhatóak a felhozatalban.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés