A meleg, réteges öltözködés télen elengedhetetlen, ám, ha a nőies megjelenés a cél, olykor rendesen feladja a leckét. Hiába sorakoznak a szekrényedben a szezon legdivatosabb cuccai, a kitömött hatás elkerülése érdekében nem mindegy, milyen fazonokat halmozol egymásra. Adunk egy kis inspirációt, hogyan hangsúlyozhatod az alakodat!

hirdetés

Ha öltözködésről van szó, télen jobban előtérbe kerül a praktikum és a kényelem, amihez szerencsére már a divat is jó nagy hátszelet biztosít. Persze mindig akadnak a kínálatban az évszakkal összeegyeztethetetlen, a kelleténél jobban kivágott, huzatos darabok, de ma már rengeteg olyan inspirációt kap az ember innen-onnan, amely meggyőzi arról, hogy a nőiesség nem csak a sokat mutató vagy sejtető, mélyen dekoltált kreációkon múlik.

A meleg rétegezést ma már számos trend promotálja, az ösztönzés hatására pedig tényleg kezdenek kikopni a szezonból a hidegre ügyet sem vető utcai szettek, melyek értelmetlenül teszik kockára az egészséget. Az üzletek kínálatából is az cseng ki, hogy a lenge blúzokra, ruhákra nyugodtan rákerülhet egy vastag pulóver, a bakancsok mellett befutó hosszú szárú csizmák pedig megtámogatják a vékony harisnyával viselt szoknyás összeállításokat.

Rengeteg variációt lehet találni arra, hogy a kecske és a káposzta is megmaradjon, avagy egyszerre valósuljon meg az időjárásnak megfelelő, ám csinos és nőies megjelenés. Persze, az előttünk álló évszak a lazaságot is megengedi, gondoljunk csak a bőrnadrágokra, bakancsokra, oversize pulóverekre, és a lezser fazonú mellényekre. Ezek a cuccok sem tűzrevalók, sőt, jó szolgálatot tesznek a hidegben, viszont a sikkes összkép szempontjából nem árt átgondolt stílusmixekhez adagolni őket.

Egyszerűbb, ha színben jól összeegyeztethető, sokféleképpen kombinálható alapdarabokban gondolkodsz, melyek a letisztultság elveit követik, és csupán egy-két váratlan csavarral teszed izgalmassá az öltözékedet. Mutatjuk, hogyan is kell ezt elképzelni!

Réteges öltözködés nőiesen: jól működő összeállítások a mindennapokra

Sokan még mindig úgy képzelik el a nőies téli szereléseket, amikben három percet nem bírnának várni a buszmegállóban, mert teljesen összefagynának. Az alábbi komfortos összeállítások azonban az enyhébb és keményebb időjáráshoz egyaránt igazodnak, sőt, egyik-másik arra is alkalmas, hogy buszozás helyet inkább a sétát válassza az ember lánya.

Ám mindamellett, hogy több vastag réteget felsorakoztatnak, nem tömbösítik az alakot, erről a személyi stylist gondoskodik, aki remek ötletekkel rukkolt elő. Fogta az idei kínálat népszerű darabjait, és úgy lőtte össze őket, hogy a koncepciói sem a nőiességre, sem az alakra nem jelentenek veszélyt, ugyanakkor divatosak, a mindennapokban jól kihasználhatóak, valamint megfelelnek a kényelmi szempontoknak.

 

Ezek a fazonok a legtöbb nő szekrényében megtalálhatóak ilyen-olyan formában, így igazán egyszerű a képlet, csupán el kell lesni a működőképes tippeket. Érdemes megfigyelni, milyen turpisságokat vet be a stílusszakértő, hogy valóságos termonadrág legyen a farmer, illetve széltűrő tulajdonságot kapjon a szövetkabát, mégse pakoljon rá plusz tíz kilót a temérdek ruha.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés