A kötött mellény hallatán szinte mindenkinek a nagypapakorú férfiak ugranak be, akik bármilyen alkalomra szívesen viselik ezt a meleg ruhadarabot. Idén ősszel azonban a nők ruhatárából sem hiányozhat, hiszen népszerűbbé vált, mint azt valaha gondoltuk volna. Bármily meglepő, lehet sikkesen és nőiesen viselni!

hirdetés

A kötött mellény valódi fénykorát a hetvenes években élte, amikor nők és férfiak egyaránt szívesen viselték trapéznadrággal és mintás inggel kombinálva. Még a nyolcvanas években is gyakran felbukkant ez a ruhadarab, aztán csakhamar felkerült a ciki karácsonyi ajándékok listájára.

Egészen mostanáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaki azt mondja rá, mennyire divatos, végül a retró trendek bebizonyították, hogy igenis van létjogosultsága a modern irányzatokban, mert nagyszerűen felveszi a ritmust az új szintre emelt, múltidéző stíluselemekkel.  Az ujjatlan szvetter elérte a lehetetlent, és úgy jelent meg a divat egén, akár egy fénylő üstökös.

A nagypapamellény sikkesebb, mint gondolnád

A divatbloggerek szinte azonnal rákaptak a retró ruhadarabra, és az üzletek polcait is elözönlötték a különféle nagypapamellények. Bár elsőre furcsának tűnhet, nem lehetetlen stílusosan viselni, pusztán egy kis kreativitás kell hozzá.

A másik érv, ami mellette szól, hogy nagyon praktikus: mivel ujjatlan szabással rendelkezik, elmarad az a kelletlen érzés, mint amikor a kabát alatt felgyűrődik a vastag pulóver ujja.

Az elsőre unalmasnak vélt bőrnadrág és ing kombinációját is remekül feldobja a kötött mellény.

A bézs az idei ősz egyik trendszíne, így kár lenne kihagyni a repertoárból – mellényből is érdemes ilyen árnyalatot választanod.

Az ingruhák nagy kedvenceink voltak nyáron, nagypapamellénnyel és csizmával viselve pedig tökéletesek őszre.

Ha a mellény és a nadrág színe összeklappol, az ingre marad a feladat, hogy megtörje az egyhangúságot.

Mintás darabokban is gondolkozhatsz, mert könnyen kombinálhatóak, ráadásul a snassz szetteket is kellően izgalmassá teszik.

 

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés