Az úgynevezett basic, vagyis alapdarabok praktikussá teszik és megkönnyítik az öltözködést, hiszen semlegességük révén rendkívül sokoldalúan variálhatóak. Nem csak egymáshoz passzolnak jól, hanem a színes-mintás, feltűnő divatcuccokat is elbírják, így változatos, sokrétű téli ruhatár alakítható ki velük.

Az idei téli divat meglehetősen eklektikus: miközben zúdítja ránk az állatmintás, puffos ujjú, kockás, fényes, bőrhatású, karakteres stílusjegyekkel rendelkező kiegészítőket és ruhaneműket, a letisztult, végletekig kombinálható alapdarabok éppúgy megtalálhatóak a repertoárjában.

A minimalista szépségápolás és lakásdizájn mellett a basic ruhatár úgyszintén nagy figyelmet kap idén, melynek előnye, hogy semleges, egymással jól összeférő, sőt, az aktuális divatelemekkel is könnyen barátságot kötő kreációkra épül.

Minimalista téli ruhatár: nélkülözhetetlen alapdarabok

A letisztult téli ruhatár számtalan ruhakombinációt megenged, és attól sem kell tartanod, hogy az újonnan beemelt, aktuális divatkreációk nem fognak passzolni a már meglévő darabokhoz.

A basic holmik ráadásul időtállóak, így, ha jó minőségűek és bírják a strapát, nem csak egy szezonra szól a divatszavatosságuk. Könnyebben megoldható velük a réteges öltözködés, mert együtt is tökéletes szettet alkotnak, és variálhatod őket mintás és harsány cuccokkal is, nem fognak megsértődni. Mutatjuk az idei tél aduász darabjait!

A garbó

Akár vastag és túlméretezett, akár vékony anyagú, szűkebb fajta, a garbó ezerféleképpen viselhető.

Csakhogy néhányat felsoroljunk a lehetőségek közül: a midi- és miniszoknya, a blézer, a kantáros ruha, a szövetnadrág, a testhezálló farmer, a ceruzaszoknya, de még a bőrhatású jogger is jó barátja, ugyanakkor, a meleg rétegek jegyében a bővebb ingfazonok alá is felveheted.

A szövetnadrág

Kombinálhatóság szempontjából legjobb a szürke, bézs, vagy fekete. A klasszikus egyenes szárú, és az A-vonalú szabások egyaránt szóba jöhetnek.

A normál, vagy magas derekú verziók szuper párost alkotnak inggel, garbóval, félig betűrt kötött pulóverrel, vagy szimpla blézerrel. A semleges színű nadrág előnye, hogy könnyedén meg lehet bolondítani állatmintás csizmával, élénk színű, illetve kockás holmikkal.

Bézs pulóver

Bár idén elképesztő színválasztékkal kecsegtetnek a kötött pulóverek, érdemes a kevésbé kockázatos, bézs darabok közül beújítani egyet.

Mindenhez jól megy, így nem kell órákon át a szekrény előtt toporogni, ha mintás, vagy színes inghez szeretnéd passzítani. Letisztult verzióban, fekete kiegészítőkkel kombinálva is ütős outfit állítható össze vele, de monokróm szettbe ültetve sem unalmas. A bézs pulóvert az ingruhádra is simán rákaphatod, de farmerral éppolyan jól mutat.

Fehér ing

A fehér feldobja, üdévé varázsolja a téli öltözéket, és olyan frissnek érzi magát tőle az ember. Egy letisztult szabású fehér ing számtalan stíluslehetőséget rejt magában.

A kockás blézer és kabát fokozza nőiességét, de akkor is értékes eleme az öltözéknek, ha csak a gallérja, mandzsettája villan ki a kötött pulóver alól. A most divatos bőrhatású nadrágokkal, zakókkal és szoknyákkal kombinálva, igazán dögös tud lenni.

Szimpla blézer

Lehet egyenes vonalú vagy szűkített fazon, a lényeg, hogy ne viseljen magán feltűnő divatjegyeket.

Vagyis, ha hosszútávra vásárolsz, ne a puffos, buggyos ujjú, szögletes vagy csúcsos vállú darabok közül válogass. A színe is lehetőleg visszafogott legyen, úgy mindenhez illik majd.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés