A népszerű francia stílus idén egyértelműen a balerinatopánokra tereli a figyelmet, de a pántos, hátul nyitott és kéttónusú tavaszi cipők mellett a sokoldalú loaferek, mokaszinok, az oszlopsarkú Mary Jane típusú lábbelik, valamint a törpesarkú pömpsz változatai is helyet kapnak a kínálat toplistáján.

hirdetés

A sikkes francia stílus továbbra is meghatározó irányvonalat képvisel a divatban, ennek hatása pedig a tavaszi cipők felhozatalában éppúgy tetten érhető. A párizsi divatbloggerek és influenszerek fotói láttán szépen kirajzolódik, hogy mely fazonok lesznek a legkapósabbak idén.

A korábbi évekhez hasonlóan a mokaszinok és loaferek pozíciója szinte semmit sem változott a népszerűségüket tekintve, ám a viselésükkel kapcsolatban történt egy kis trendfrissítés, hiszen a belebújós lábbelik szoros barátságot kötöttek a látványos stíluselemként alkalmazható zoknikkal.

A Mary Jane stílusú pántos cipellők szintén kiemelt helyet foglalnak el a kínálatban, melyek széles skálája a lapos talpú és kockasarkú balerinacipőkön kívül a platformos, magas oszlopsarokkal ellátott retró fazonmegoldásokat éppúgy magába foglalja.

Ezek a tavaszi cipők a francia stílus kedvencei: nőies kreációk árakkal

A francia stílus által dédelgetett tavaszi cipők között a csinos, nőies fazonok, valamint a lezser eleganciába könnyedén beilleszthető félcipők is felsorakoznak. Bár az utóbbiak vonalvezetése inkább a maszkulin stílusjegyeket erősíti, a francia nők remek példákat mutatnak arra, hogy jó érzékkel bizony rendkívül nőiesen viselhetők a mokaszinok és loaferek.

 

Válogatásunkat a francia nők stílusa inspirálta, az általuk kedvelt cipőfazonokból szemezgettünk!

Azok az édes kis balerinacipők!

Kétségkívül a tavasz régi-új slágerei lesznek a rendkívül sokoldalú balerinatopánok, melyek rengetegféle változatban kerültek be a választékba. A Chanel-stílusú kéttónusú verziók régóta népszerűek, ám idén új vetélytársuk akad: a pántos és szalagos balerinafazon formájában.

Nem csak a lapos talpú megoldások terjednek el, a kis kockasarokkal megemelt lábbelik szintén erős befutóknak számítanak a tavaszi divatban.

A Mary Jane-fazonok romantikája és bája abszolút megunhatatlan

A Mary Jane-fazonok története egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza, a negyvenes években a nőiességet képviselték, míg később az amerikai preppy style, avagy a diáklánystílus sajátította ki magának a pántos, kockasarkú lábbeliket, melyek egyszerre gyermekien bájosak és roppant nőiesek.

A kilencvenes évek meghozta a platformos verziókat is, míg a kétezres években a negyvenes évek divathangulatát megidéző dizájnok terjedtek el. Ezúttal a francia sikk csapott le a romantikus, pántokkal megbolondított topánokra, melyek tömbsarkú és kockasarkú változatban egyaránt népszerűek.

A melegebb tavaszi napok slágertopánja a hátul nyitott fazon

A retró hatású, hátul nyitott balerinacipő és sarokpántos pömpsz ugyancsak meghatározó eleme a francia stílus eszköztárának, a keskeny és szögletes orrú, valamint a törpesarkú változataikkal egyaránt összetalálkozhatsz a cipőboltokban.

A mokaszinok és loaferek nőies stílusban is viselhetők

A belebújós tavaszi cipők, avagy a mokaszinok és loaferek szinte mindenhol felbukkannak idén, és mivel roppant sikkesen kombinálhatók akár laza, romantikus, retró vagy nőies öltözékekkel, naná, hogy a francia stílus is piedesztálra emelte őket.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés