A lenge overallok többsége kényelmes és nőies viseletet biztosít nyáron, a karcsúsító fazonok ugyanakkor szépen tagolják a törzset, kiemelik a derékvonalat, ezáltal nem mutatják tömbszerűnek az alakot.

hirdetés

Egy előnyös szabású kezeslábas nyáron is aduász darab lehet a szekrényben, hiszen praktikusan megoldható vele az öltözék anélkül, hogy külön össze kellene egyeztetni az alsó- és a felsőrész színvilágát, illetve stílusát. Sőt, kifejezetten jól jöhet azok számára, akik nem ruhás típusok.

Az overallok tényleg csak olyan „felkapok valamit” kreációk, amelyek egy csapásra megteremthetik a nőies összképet, a karcsúsító fazonok ráadásul arról is gondoskodnak, hogy ne tűnjön el a derékvonal a lenge anyag alatt.

Ugyanakkor nem minden overall nőies és kényelmes egyben, a vásárláskor érdemes több szempontot figyelembe venni.

Karcsúsító overallok árakkal: nőiesek, és nagy melegben is komfortosak

Bőven akadnak olyan nyári overallok, melyek elmossák a sziluett vonalait, bő, lezser szabásukkal pedig tömbszerűvé teszik a törzset. Lehet, hogy a kis pocakot elfedik, de többnyire összenyomják, szélesítik az alakot, míg a karcsúsító változatok a derékvonalra és a dekoltázsra helyezik a fókuszt, ennek köszönhetően optikailag nyújtják és előnyösen tagolják a testet.

A nőies stílusú megoldások kifinomult megjelenést nyújtanak, diszkréten emelik ki a formás idomokat, miközben a modern, sikkes öltözék vezérfonalai, amelyekhez már csak a kiegészítőket kell összeválogatni.

Mintás darab esetén kisebb a rizikó, ugyanis alul-felül ugyanaz a print és színkombináció jelenik meg, amitől egységes, rendezett az összkép. Még az élénk színű verziók sem mutatkoznak harsánynak monokróm szerelésben, ezt pedig az overall erőfeszítés nélkül elintézi.

 

Ám nem mindegy, milyen a fazon, és az optikai karcsúsítás kritériumain túl, a kényelmi szempontoknak éppúgy megfelel-e. Ezekre a pontokra feltétlenül figyelj oda vásárláskor!

 • Az overall anyaga szellős, de kevésbé gyűrődő legyen, ami nem tapad rá a test szélesebb területeire, és nem hívja fel a figyelmet a kis pocakra.
 • Akkor a legpraktikusabb egy ilyen darab, ha könnyű le- és felvenni.
 • Hátrány, ha nincs cipzár, vagy hátul helyezkedik el a húzózár. A hátul záródó megoldások ugyanis nem könnyítik meg a dolgod a mosdóhelyiség használatakor.
 • Az oldalt elhelyezett cipzár egyszerűbbé teszi az öltözködést, és még csak segítség sem kell a felhúzásához.
 • Az ingszabású, elöl gombos verziókat szintén könnyű le- és felvenni.
 • A V kivágás egyszerre előnyös és praktikus, mivel nyújtja a felsőtestet, nyitottá teszi a nyakrészt, de mégsem tolakodóan merész. Emellett az overall szellősségét, illetve a bonyodalommentes le- és felvételt is garantálja.
 • Az elegáns, nőies overallok jól passzolnak a derékvonalra, karcsúsító vonalvezetésűek, emiatt a rejtett cipzár elengedhetetlen.

A karcsúsító overallok esetében milyen fazonjellemzőket kell figyelembe venni?

 • Az átlapolt, V alakú dekoltázs előnyösen tagolja az alakot.
 • A derékrész vagy gumírozással ráncolt, vagy szűkítő varrásokkal ellátott, ezáltal nem tapad rá a hasra az anyag.
 • Az egyenes és az egyenletesen bővülő szárak szépen nyújtják az alakot, alacsony termet esetén úgyszintén beválhatnak.
 • A rövid szárú karcsúsító overallok között éppúgy akadnak kifinomultan sikkes darabok, melyek nem mutatnak sokat, mégis abszolút nőiesek.
 • A vállakat szabadon hagyó Carmen-dekoltázs, valamint a hátul, vagy elöl elhelyezett V kivágás cseppet sem közönséges, már ami a ruhaszabás nyitottságát illeti.
 • A vízszintes, vállakat hangsúlyozó kivágás vagy fodor nagyszerű választás lehet, ha a csípő szélesebb a vállvonalnál. Ez a fazonkialakítás egyensúlyba hozza az arányokat azáltal, hogy hangsúlyosabbá teszi a vállakat.

Bár az overallok többsége nem olcsó, a nyári leárazáskon kedvezőbb áron bukkanhatsz rá a divatos fazonokra.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria nyitókép: Getty Images.

 • Megosztás:
hirdetés