Az őszi cipődivat meglehetősen eklektikusnak ígérkezik idén. A ’40-es évek divatja is hangsúlyt kap, de a ’90-es évekkel bezárólag, szinte minden stílusjegyet felvonultatnak a tervezők.

hirdetés

Az átmeneti lábbelik terén mutatkozik a legsikkesebb fazonkínálat, legalábbis néhány divatház egészen a klasszikus gyökerekig nyúlt vissza inspirációkért, így várhatóan a fast fashion vonal is reflektálni fog a pántos, kerek orrú, gombos kreációk trendjére.

Ezek lesznek az őszi cipődivat legnőiesebb fazonjai

Míg sok luxusmárka a hetvenes évek platformos csizmáit, valamint a nyolcvanas-kilencvenes évek ormótlan bakancsait vette alapul, a Miu Miu, a Manolo Blahnik és a Chanel egészen más vonalon indult el.

Őszi kollekciójukkal a negyvenes évek lekerekített orrú, pántos fazonjait, valamint a hatvanas évek körömcipőit hozzák vissza a köztudatba, némi újragondolással ugyan, de elképesztően nőies formában. Ezekkel a kreációkkal még a vastag zokni és a bordás harisnya is jól mutat, egyszerűen nem lehet kitolni velük!

A Miu Miu az átmeneti szezonok gyakran visszatérő elemét, a plédkockás mintát is előszedte, míg a Chanel a letisztultabb lábbeliket részesítette előnyben. Manolo Blahnik új gyűjteményében a hatvanas években divatossá vált nyújtott orrú cipőfazonok élveznek előnyt, és csakúgy, mint a legtöbb divatház, kiemelt figyelmet fordított a bokát és a lábfejet körbeölelő, sikkes kis pántokra.

A negyvenes-hatvanas évek nőies irányzatit éltető cipőkkel nem csak a luxusmárkák felhozatalában találkozhatsz, hiszen ezek a trendek globálisan megjelennek az őszi divatban, mely idén a vintage stílusnak hódol.

 

Kiemelt kép: Estrop, Pascal Le Segretain/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés