Volt idő, amikor bújócskát játszott velünk a zokni, manapság azonban az öltözék feltűnő elemévé nevezte ki a divat. A félcipő viselése idén látványos zoknival az igazi!

hirdetés

Felejtsd el a titokzoknikat, amiket a divatos loaferekhez, mokaszinekhez és balerinacipőkhöz szereztél be annak idején. Úgy tűnik, lefutott téma lett az egykor divatbakinak titulált zoknival kombinált félcipő esete.

Sőt, egyenesen trenddé nőtte ki magát ez a furcsa variáció, ami nem először kopogtat a divat kapuján, ezúttal azonban nemcsak bebocsátást nyert, hanem futótűzként terjed.

Félcipő zoknival: mutatunk pár opciót, hogyan süsd el a divatos kombinációt

Az utóbbi időkben eléggé felkapottá vált a fiatal korosztály körében a magas szárú zoknival viselt edzőcipő, talán ez az irányzat sugallta a korábbi rétegtrend újragondolását, gondolunk itt a szandál-zokni szokatlan párosára.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Idén a félcipő sem marad ki a szórásból, az eddig csak funkcionális kiegészítőként ismert zoknival köt barátságot. Ám ennél is továbbmegy a tavaszi divat, ugyanis a törpesarkú, a magas sarkú, illetve a platformos topánok és szandálok úgyszintén nászra lépnek a hosszú, illetve vastag szárú zoknifélékkel.

Ez a trend igazán megengedő, hiszen a tavaszi lábbelit teniszzoknival, lábszárvédővel, nejlon térdzoknival, sőt maszkulin stílusú darabokkal éppúgy zokszó nélkül össze lehet boronálni, az már más kérdés, hogy mennyire lesz sikkes és nőies a látvány.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Feltúrtuk az utcai stílusokat bemutató fotókat, hogy utánajárjunk, egyáltalán bekerülhet-e ízléses, stílusos formában az öltözékbe a zoknival megbolondított félcipő?

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Bár a divatos maszkulin fazonoktól, például a derby, oxford és dandy lábbeliktől nem idegenek a bokáig és lábszárig érő zoknik, a belebújós papucscipőkkel még kissé szokatlanul hatnak. Pláne a pömpsz, illetve a hátul nyitott körömcipő esetében furcsa az összhatás, de a látványos zokni nem minden esetben rombolja az összképet.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés