A kényelmes maszkulin stílusú lábbelik régóta jelen vannak a női divatban, gondoljunk csak a loafer- és mokaszinfazonokra. Ebben a szezonban a derby cipő nőies verziója lesz a legnépszerűbb, ami már sok rajongót szerzett magának.

hirdetés

Kora tavasszal mindenki alig várja, hogy végre előkerülhessenek a könnyedebb lábbelik, amelyek a mozgást is légiesebbé teszik. A nőies magassarkúk persze, csinosabbá teszik a megjelenést, de mindennapi viselésre alkalmatlanok, így kevésbé kihasználhatóak. Ezért, ha igazán sokoldalú cipőfazont keresel, akkor a lapos talpú kreációk között érdemes keresgélned.

A félcipőket nem ér leírni azzal, hogy túlzottan férfiasak, ugyanis sok fazon közülük, nőies szerelésekhez is jól passzol, sőt, akadnak olyanok, melyek farmerral kombinálva, letisztult öltözékbe helyezve, meglepően elegánssá teszik a megjelenést.

A sarok nélküli fazonok kínálatát évek óta az edzőcipők uralják, így a mokaszin és a loafer verziói üdítő színfoltot jelentenek a palettán. Komfortosak, egyszerűek, színesek vagy natúrak, és sokféle stílusban viselhetőek. Idén a derby típusú lábbeli csatlakozik a felhozatalhoz.

A derby cipő megbolondítja a nőies és vagány összeállításokat

A férfiak ruhatárából már jól ismert derby cipőt gondolták újra a tervezők, és turbózták fel a modern divatirányzatoknak megfelelően. Bár a vastag talppal rendelkező lábbeli elsőre nem tűnik nőiesnek, megfelelő darabokkal variálva mégis nagyszerű stílusfűszerként működik.

A retró makkos cipőre hajazó fazon nagyszerű kiegészítése lehet a szoknyás szereléseknek.

Tavasszal a nadrágkosztümök uralják a trendeket, a divatos lábbeli az efféle szettekkel is prímán muzsikál.

A lazább összeállításokban úgyszintén megállja a helyét: a változékony tavaszi időben pufidzsekivel vagy mellénnyel egyaránt variálhatod.

Az átmeneti időszakban kabáttal vagy blézerrel színesítheted. Az elegánsabb darabokkal csak még nőiesebb lesz az összhatás.

A nyolcvanas években divatos cicanadrágok ismét előkerülnek, ezek a fazonok szintén jól mutatnak a derby cipővel.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés