A tavaszi divat három meglepetést is tartogat a szoknyák terén: amint enyhül az idő, elő lehet majd szedni a csinos kis lábvillantó fazonokat, visszatérnek a kislányosan bájos rakott verziók, a titkárnős stílus pedig túlnő az irodán. Persze a klasszikus midiszabások megmaradnak, melyek közül a derékhangsúlyos megoldások a favoritok.

hirdetés

A közelgő tavaszi divatot kétségkívül a szoknyák pezsdítik fel igazán. Már most érdemes arról ábrándozni, hogy mennyi színt és változatosságot lehet majd belevinni az öltözködésbe, ha végre nem kell majd nagykabátba burkolóznunk.

Az irányadó fazonok egy része már befutott az új darabokkal együtt a kikeletváró kollekciókba, melyek egyelőre a kora tavaszi trendeket vázolják elénk.

Ezek a szoknyák lesznek a sikkesség alapkövei tavasszal

A retró divat jegyében, a hatvanas-hetvenes évek fazonjai kerülnek előtérbe, de a blézer-szoknya szekcióból a nyolcvanas évek divatfuvallata is erősen kiérződik. A rövid szabások most minden korábbinál nagyobb stílusszabadsággal kecsegtetnek: bakanccsal, ormótlan gumicsizmával éppúgy sikkesek, mint bármelyik magas sarkú lábbelivel.

Kis kardigánnal, mellénnyel, blézerrel és retró kabátkával egyaránt meg lehet bolondítani a miniszoknyát, ami változatos formában kerülhet be az öltözékbe. A bőrhatású slágerdarabok mellett a nyolcvanas évekből átvett buklé és kordbársony anyagú megoldások emelkednek ki a trendek sorából, illetve a rakott, gombos, valamint az átlapolt fazonok, és a kockás mintájú verziók is nagyon divatosak lesznek.

A testhezálló ceruzaszoknyák rövid és térd alá érő változatban úgyszintén bekerülnek a kínálatba, de mellettük felbukkannak majd a klasszikusabb szabások is, mint amilyen az alakkövető – de nem kontúrra tapadó -, és az A-vonalú szoknyatípusok.

A steppelt kabátok és dzsekik után kissé elszabadult ez a párnás díszvarrás, ugyanis a hátizsákok, retikülök, sőt, a nadrágok, szoknyák kategóriájában egyaránt felbukkan. A steppelt szoknyákkal azonban nem árt körültekintően bánni, mert hajlamosak szélesíteni a csípő és fenék tájékát.

A midifazonok sem vonulnak háttérbe, bennmaradnak a kínálatban a magas derekú, pliszírozott, és lengébb anyagú kreációk, ám kora tavasszal még inkább a műbőr és kötött darabok vannak soron.

Később sem kell attól tartani, hogy a szoknya kívül esik a stílusmixelés trendjén: még a kis lábvillantó fazonokat is összeboronálhatod edzőcipővel, vagy sportosabb jellegű holmikkal, ám a fő csapásirány a nőiesség kihangsúlyozása lesz, így érdemes bevetni a hosszú szárú csizmákat, a franciás kis fejfedőket, és a karcsúsított blézereket.

 

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés