A bőrnadrág évek óta birtokolja az első helyet a divatos gatyók népszerűségi listáján. Persze ez nem véletlen, elvégre az őszi-téli szezonban keresve sem találnánk sikkesebb darabot, ami vagányságával még az unalmasnak titulált garbót is képes megbolondítani. Ám úgy tűnik, megérkezett a méltó ellenfele, hiszen a latex anyagból készült kreációk egyre kapósabbak a nők körében.

hirdetés

A latex nem számít újdonságnak, hiszen a kétezres évek elején előszeretettel viselték a hírességek. A fiatal popsztárok egy időben annyira rákaptak a lakkhatású anyagra, hogy tetőtől talpig latexbe bújtak, túlzó darabjaik pedig kissé harsány, közönséges hatást keltettek, így a színpadi megjelenésen túl nem igazán voltak alkalmasak arra, hogy bekerüljenek az utcai viseletbe.

A fényes nadrág népszerűsége így hamar elillant, és éveken keresztül nem találkozhattunk ezzel a kreációval. Az előző szezonokban a legkedveltebb viselet a műbőr volt, ami roppant nőies formában jelent meg a ruhatárban.

A latex a 2000-es évek ciki anyagából menő trenddé nőtte ki magát

A szexis anyag úgymond főnixmadárként tért vissza, és már egész komoly rajongótáborra tett szert. A trend népszerűsítéséből természetesen nem maradhattak ki a Kardashian-klán tagjai sem, akik imádnak mindent, ami meghökkentő és sokat mutat. A feszülős latex pedig tökéletesen kiemeli a test vonalait. Kim Kardashian ezt is képes volt túlzásba vinni, hiszen egy bemutató kedvéért tetőtől-talpig latexbe burkolózott.

Ám az extravagáns valóságshow-sztárokon kívül is akad pár követője a legújabb módinak. Victoria Beckham, aki kifinomult ízléséről is híres, szintén nem tudott ellenállni a különleges anyagnak, ezt a közösségi médiában megosztott felvétele bizonyítja. A rá jellemző lezser elegancia most sem maradhatott el, így fehér blúzzal és tűsarkúval tette teljessé a szettjét. Ha valaki, ő még egy ilyen olcsó hatású darabot is képes ízlésesen nőiessé tenni, és menő szintre emelni.

Bár az anyag elsőre merésznek tűnik, megfelelő ruhadarabokkal variálva kifejezetten sikkes lesz a végeredmény. A bőrnadrághoz hasonlóan itt is fontos az egyensúly, ezért visszafogottabb kreációkkal érdemes viselni. Az egyszínű szettekben kiváló stílusfűszerként működik, hiszen izgalmassá teszi az egyhangú, snassz alapdarabokat.

A szűk fazonú nadrág prímán muzsikál a hatalmas teddy kabátokkal, mivel ellensúlyozza a felöltő oversize kialakítását.

A nagypapamellény az év slágerdarabja, így ez sem maradhat ki a latexnadrágos összképből. A retró fazonú kötöttet nagyszerűen felfrissíti a lakkhatású nadrág.

A divatbloggerek a fekete latexen kívül a színes verziókat is szívesen variálják, ahogyan a fényes anyagból készült szoknya is egyre népszerűbb. Ez utóbbi egyébként már a hatvanas években is hódított, lakkhatású kabátkákkal és csizmákkal variálva.

Kétségtelen, hogy a latex egyre népszerűbb, ám a bőrhatású nadrágot még nem sikerült letaszítania a ranglétra legfelső fokáról. A fényes anyag nagy hátránya, hogy teljesen kihangsúlyozza a test vonalait, ezért megkívánja az arányos alakot és a feszes kontúrokat.

 

Kiemelt kép: Claudio Lavenia / Getty Images. 

  • Megosztás: