A newsboy sapka névre keresztelt fejfedő már jó pár éve kering a divatban, és úgy tűnik, hogy még nem érett meg a kiselejtezésre. A sikkes fazon továbbra is népszerű, hiszen minden szerelésbe pimasz vagányságot csepegtet.

hirdetés

Az elmúlt években ismét feltűntek a hatalmas karimájú kalapok az üzletek polcain, majd a barett sapka uralta a kínálatot. A hetyke kis kiegészítő franciássá varázsolja még a leghétköznapibb szerelést is. Ám az elegáns kreációkon túl a vagányabb darabok szintén felbukkantak a divat vérkeringésében. Az úgynevezett newsboy fejfedőnek hatalmas rajongótábora van, és rövid pihenő után ismételten hódít.

Pár szezonnal ezelőtt az őszi trendek közé szivárgott be, és szinte mindenhol találkozhattunk a siltes fazonnal. Bizonyára sokan emlékeznek még Az ördög Pradát visel című 2006-os filmre, amiben néhány jelenet erejéig szintén megmutatta magát ez a divatos darab, mely a a régi újságárus és rikkancs fiúk jellegzetes viseletéről kapta a nevét. Hamarosan az üzletek kollekcióit is ellepte ez a vintage fazon, és a divatbloggerek sem ódzkodtak viselni, így hatalmas sikerre tett szert. A maszkulin stílusú kiegészítő nagyszerűen passzol minden szetthez, az elegáns blézereket éppúgy képes megbolondítani, mint a farmeres összeállításokat.

A sokoldalú sapka továbbra is hódít

A tervezők természetesen nem álltak meg az egyszerű fekete sapkánál, és különféle díszekkel, láncokkal, mintákkal látták el a kiegészítőt.

A newsboy fazon rendkívül sokoldalú, így a nőiesebb és a lazább szerelésekkel egyaránt prímán muzsikál.

A szoknyás összeállításokat is alaposan meg tudja bolondítani, hiszen az egyszerű fejfedő sikkesebbé, izgalmasabbá teszi a végeredményt.

A bőrhatású nadrág és a blézer kombinációját sokkal kifinomultabbá, sikkesebbé varázsolja a pimaszul vagány kiegészítő.

A hosszított ingfazonú ruhák tavasszal is nagyon kedveltek lesznek, és ha igazán stílusos összeállításban szeretnéd viselni, akkor pulóverrel és sapkával variáld a nőies darabokat.

A bézs és rokonárnyalatai nagyszerű színharmóniát alkotnak együtt, melynek összeszedettségét csak tovább fokozza a színben passzoló kiegészítő.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés