Minden évben felüti a fejét valamilyen különös trend, amivel elsőre nem könnyű barátságot kötni, aztán a puding próbája során bebizonyosodik, hogy mégis működőképes a dolog. Nos, úgy tűnik a legújabb őrület a gumicsizma, ami már nem csak esős időben kerülhet elő a szekrényből.

hirdetés

A gumicsizma szó hallatán a kertészkedés, az esős időjárás vagy tengernyi sár jut az eszünkbe. Pár éve már megjelentek az utcai öltözékben a vízhatlan műanyagból készült lábbelik, amelyeket a gyártók mintákkal láttak el, hiszen így legalább nem hasonlítottak annyira a kertben használt darabokhoz. Majd legközelebb tavaly ősszel bukkantak fel a kilencvenes évek csizmadivatjára hajazó, vastag talpú kreációk. A Bottega Veneta ennél tovább ment, és luxuscsizmát dobott a piacra, ami erősen megidézte a Crocs papucs dizájnját, mégis sikerült népszerűvé válnia.

Az új gumicsizmák esetében természetesen nem a klasszikus értelemben vett, gazdáknak szánt fazonról van szó, a tervezők ugyanis a retró csizmakialakításokat vették alapul, így minden darab abszolút kompatibilis a múltidéző tavaszi trendekkel.

Az új generációs gumicsizma vastagabb anyagból készül, ezáltal jobban állja a hideget, valamint igazodva az aktuális irányzatokhoz, még vastag talppal is ellátták. A lapos talpú lábbeli egyáltalán nem nevezhető kecsesnek, ám még mindig uralkodnak a kilencvenes évek stílusjegyei, így jól összehozható a nosztalgikus hangulatú divatcuccokkal, például a nagypapamellénnyel.

Az Instgramon már számos olyan szerelést találhatunk, amelyekben a fő elem a gumicsizma hatású lábbeli. A stílusmixelő trendeknek köszönhetően az egybe szabott ruhával és farmerral egyaránt remekül viselhető.

A gumicsizma még az elegánsabb darabokkal is prímán muzsikál

Bár a gumicsizma nem a legelegánsabb lábbeli, mégis jól kiegészíti a nőiesebb összeállításokat. A vagány csizma izgalmassá teszi a az egyszerűbb szereléseket. A nosztalgikus nagypapamellényt szintén alaposan felpezsdíti.

A nőies, egyenes szabású blézer egyik nő ruhatárából sem hiányozhat. A stílusmixelés sikkjének köszönhetően ez is könnyedén variálható vagányabb darabokkal.

A fehér színű gumicsizma letisztultságot visz a szerelésbe, amelyet a rétegezett ruhadarabok tesznek még vagányabbá.

A sportosabb darabokat bohém játékossággal fűszerezi meg.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés