Idén tovább folytatódik az időutazás, hiszen a tervezők ismét egy korábban nagyon kedvelt anyagot rángattak elő. A kordbársony a hetvenes évek egyik legkelendőbb szövete volt, 2021-ben pedig sikkesebb lesz, mint valaha!

hirdetés

Továbbra is a nosztalgikus divatirányzatok az uralkodóak, természetesen a mai nők igényeire szabva. Az elmúlt években olyan darabok tértek vissza, mint a bő szárú nadrág, a bőrhatású blézer, vagy a válltöméssel ellátott felsők. A retró kreációkat imádják a nők, így a divatházak egymás után kanyarodnak vissza a korábbi slágerdarabokhoz.

A recept működik, hiszen ősszel a nagypapamellény trendjét már sikerült feléleszteni, idén pedig a hatalmas gallérokkal díszített ingek is ellepik az utcákat. A nőies, fodros kreációkért a hetvenes években rajongtak a divatimádók, így nem csoda, hogy a fiatal generáció azonnal rákapott.

A kordbársony az egyik legmenőbb anyag 2021-ben

A kordbársony nem újdonság, hiszen már a 18. században is készítettek belőle ruhákat. Az igazi reneszánszát viszont a hetvenes években élte a szövet. A diszkókorszakban minden nő és férfi ebben parádézott, és szó szerint minden formában megjelent. Öltönyt, ruhát, blézert is szabtak belőle, a felhasználásának csak a képzelet szabott határt. A nyolcvanas évek vibrálásával a bő szárú kordnadrágok már nem tudták felvenni a versenyt, így szép lassan kikoptak a fényes testnadrágok és mamafarmerek mellől.

Az elmúlt években párszor felbukkant a trendek között a kordbársony, ám legtöbbször el is tűnt. A nosztalgikus irányzatnak köszönhetően a tervezők ismét előszedték, és a mai ízlésnek megfelelő kreációkat alkottak a retró anyagból.

A különleges anyaghasználat az átmeneti kabátoknál is megjelenik, így a tavaszi időszakban a túlméretezett ingkabátok is többnyire kordbársonyból készülnek. A nosztalgikus anyag retró hatás kölcsönöz a megjelenésnek, miközben a modern vonalvezetés kellően divatossá és nőiessé teszi az összhatást. A pufidzseki még mindig az egyik legfelkapottabb fazon, így érdemes tenni vele egy próbát, a nőies pilótadzsekivel szinten nehéz mellé lőni, ahogyan a hosszabb verziókkal is garantált lesz a siker.

 

A bő szárú kordbársonyból készült nadrág népszerűsége a hetvenes években vetekedett a farmerével. A bővebb szár ismét visszatért, és úgy tűnik, hogy a retró anyag sem maradhat ki az összképből. A színes pantallók nagyszerűen variálhatóak, a vidám színharmónia pedig minden összeállítást felpezsdít.

 

A nőies blézereket is elérte a kordbársony-mánia! A tavaszi öltözködés alapját jelentő darabok jól mutatnak farmerral, szoknyával, vagy akár kordból készült pantallóval. Az igazán múltidéző hangulat érdekében variáld kötött pulóverrel vagy vékony anyagú garbóval.

 

A kordbársony tehát nagyon nőies formában tért vissza, és még számos fazonvariációval találkozhatunk az üzletek polcain. Készülhet belőle szoknya, sapka, vagy akár retikül. Bárhogyan is építed be a ruhatáradba, az biztos, hogy megfűszerezi a legunalmasabbnak vélt kreációt is.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: MEGA, Christian Vierig, Neil Mockford, Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Jeremy Moeller / Getty Images.   

  • Megosztás:
hirdetés