A ceruzaszoknya előnyösen és csinosan mutat, ha a megfelelő trükköket alkalmazod. Nem feltétlenül szélesíti az alakot, de sokat számít, hogy mivel kombinálod a klasszikus fazont.

hirdetés

A ceruzaszoknyák klasszikus kulcselemei az elegáns, nőies megjelenésnek, azonban a megunhatatlan és időtálló fazon igencsak megosztónak számít. Sokak szerint csak kifogástalan modellalkaton mutatnak jól az alakkövető, testhez simuló darabok, sőt, még karcsú sziluett esetén is látványosan szélesítik a vonalakat.

Bár tény, hogy egy rossz kombinációban aligha lehet előnyösnek nevezni a hosszabb ceruzaszoknyákat, néhány aprócska divattrükk segítségével a szélesítő hatás abszolút elkerülhető. Sokak szerint alacsony termet vagy teltebb alkat esetén tiltólistás fazon, ám nem kell lemondani a klasszikus eleganciáról és a nőies megjelenésről, csupán ügyesen kell mesterkedni a különböző fazonokkal.

Ceruzaszoknya viselése előnyösen, csinosan

Monokróm színharmónia

A ceruzaszoknyák esetén nagyon fontos, hogy ne kerüljön éles színkontraszt a lábszárakra, illetve a szélesebb területekre. A legegyszerűbb megoldás tehát, ha semmiféle erős kontraszt nincs a szettben, az összeállítás egyetlen árnyalatra épül. A monokróm szettek egyébként is roppant divatossá váltak az elmúlt években, nem kell a teljes trendpalettát felhasználni egy ütős, vidám tavaszi szetthez.

Az összkép cseppet sem lesz unalmas attól, hogy csak egyetlen színt viselsz. A kiegészítőkkel szuperül lehet trükközni, ráadásul a letisztult megjelenés csak még tovább fokozza a nőies eleganciát, amit a klasszikus ceruzaszoknya már eleve magában hordoz.

Képek: Valentina Frugiuele/Getty Images.

 

Puffos ujjak

Egy alakhoz simuló ceruzaszoknya esetén érdemes kicsit eltolni a fókuszt és az arányokat. A puffos ujjú felsők abszolút a felsőtestre terelik a tekintetet, és megvan az a jó tulajdonságuk, hogy keskeny vállvonal és széles csípő esetén azonnal egyensúlyba hozzák az arányokat. Az összhatás ráadásul romantikus, nőies megjelenést kölcsönöz, a bájos blúzok még tovább fokozzák a klasszikus szoknya eleganciáját.

Ebben a kombinációban a derékvonal is karcsúbbnak tűnik optikailag, a tavaszi összeállítás tehát nemhogy alakromboló, sokkal inkább alakformáló hatást eredményez.

Képek: Isa Foltin/Getty Images.

 

Magas sarkú cipők

Bár elcsépeltnek hangzik, az örök érvényű kiegészítő, amit minden szélesítő ruhadarab vagy alakromboló szett esetén érdemes bevetni, az a magas sarkú cipő. Ezzel a trükkel gyakorlatilag bármilyen összeállítás csinosabbá, előnyösebbé varázsolható. A titka abban rejlik, hogy a magas sarkak látványosan nyújtják a lábakat, ezáltal a ceruzaszoknya nem nyomja össze és nem tömöríti a sziluettet.

Képek: Kirstin Sinclair/Getty Images.

 

Vállhangsúlyos felsők, válltömés

Nem feltétlenül kellenek puffos, romantikus ujjak, a retró válltömés, a vállhangsúlyos felsők ugyanazt az alakformáló hatást érik el. Bár korábban sokan utálták a vállnál kitömött blúzokat és blézereket, a manapság újra divatos fazonok népszerűbbek, mint valaha.

Ez leginkább annak köszönhető, hogy jó kombinációba helyezve előnyösen formálják az alakot, karcsúbbnak láttatják a derékvonalat, hatásukra keskenyebbnek tűnik a csípő, így a midi fazonú ceruzaszoknya sem tudja optikailag szélesíteni a sziluettet.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Isa Foltin/Valentina Frugiuele/Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Valentina Frugiuele/Isa Foltin/Kirstin Sinclair/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés