Az egyéni stílus abszolút nem korhoz kötött, pont úgy, ahogy a színes darabok viselése sem függ attól, hogy hány éves az ember. 50 felett azonban a legtöbb nő már jól kombinálható, letisztult, harmonikus ruhatárra törekszik, melynek minden eleme sokoldalúan kihasználható. Ennek fényében válogattunk össze néhány vidám árnyalatú, de egyszerű fazonú kreációt a kínálatból, melyekből kényelmes és nőies szettek egyaránt összeállíthatók. Három szuper példát mutatunk!

hirdetés

Az élénk és üde színösszeállítások most nagy szerepet kapnak a divatban, de nem csak az uralkodó trendek kedvéért éri meg színesen öltözködni. Ha alapvetően szimpla vonalvezetésű, letisztult fazonok alkotják a szettet, egy-egy élénkebb színblokkal izgalmasabbá, frissebbé, stílusosabbá lehet tenni a megjelenést. A különféle tónusok úgy működhetnek, akár a jól irányzott, feltűnő kiegészítők, melyek megfűszerezik az egész szerelést, ezáltal sokkal látványosabb lehet az összkép.

Az elmúlt években sokféle régi beidegződést eltörölt a divat, az új irányzatok pedig rendkívül sokrétűek, így lényegében semmi sincs korhoz kötve, illetve nem alkatfüggő, sokkal inkább az számít, mit hogyan visel az ember. A fazonok, színek variálásával nagymértékben alakítható az egyéni stílus, ez a szemlélet pedig szabadabb kezet ad az öltözködésben.

Nőies, kényelmes stílus 50 felett: és a színes darabok, melyekkel könnyen megvalósítható

A színes darabok letisztult formában is beültethetők az öltözékbe, és még csak attól sem kell tartani, hogy nehezen kombinálhatóak, vagy kevésbé időtállóak. Sokféle variációban elsüthetők, és ehhez nem szükséges hatalmas, széles skálájú ruhatárral rendelkezni.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A legtöbb nő, különösen, ha elfoglalt fajta, sokkal inkább egy átlátható, letisztult gardróbra törekszik, melynek alappilléreit a semleges alapdarabok adják. A semlegesség azonban nem feltétlenül a színvilágra értendő, nem muszáj kizárólag bézs, fekete, fehér, szürke, sötétkék és drapp színekben gondolkodni.

A jól variálhatóság legfőbb alapja ugyanis, hogy az adott ruhanemű stílusát nem határozzák meg különféle divatjegyek, vagyis a szabása roppant egyszerű, ezáltal nőies, sportos, vagány és romantikus értelmezésben egyaránt viselhető. Csupán az öltözék elemeinek variálásával számos más elképzelés valósítható meg az efféle kreációk segítségével.

Kép: Getty Images.

 

Ötven felett, amikor már kiforrott stílussal rendelkezik egy nő, és a kényelmi szempontok is jobban előtérbe kerülnek, a sokoldalú ruhadarabok lényegesen megkönnyítik az öltözködést és a vásárlást.

Garbó, klasszikus szövetkabát, kosztümnadrág, egyenes vonalú szoknya és blézer szinte minden ruhaüzletben fellelhető, a drágább és olcsóbb kategóriájú kollekciókban egyaránt. Az anyag- és színválasztással pedig sikkesebbé alakítható az összkép, például a bőrhatású anyagok és az élénk tónusok most nagy szerepet kapnak a divatban.

Egy kis ízelítő Carmen Gimeno színes stílusából.

 

A népszerű spanyol stílusblogger, Carmen Gimeno három szettjét vettük alapul a válogatáshoz. Carmen a hanyagul nőies, sportosan elegáns stílusvonalat tartja szem előtt, és szívesen válogat a fast fashion üzletek kínálatából. Roppant színes a ruhatára, gyakran alkalmaz élénk színblokkokat, ám mindig harmonikus és összehangolt a megjelenése.

Pink és piros

Ez a vibráló öltözék bátorságot kíván, ugyanakkor az ütős színkombináció ellenére mégsem harsány.

Az egyszerű fazonoknak köszönhetően letisztult, kellőképpen laza, mégis nőies az összkép. Ráadásul az összeállítás minden darabja jól variálható másféle stílusban is.

Árak és lelőhelyek: 1. Reserved 23 995 forint, 2. H&M 9295 forint, 3. H&M 11 995 forint, 4. Zara 10 995 forint, 5. CCC 14 995 forint, 6. Zara 12 995 forint.

Barna és sárga

Csodás ez az őszi hangulatú, mégis pezsdítő erejű szerelés. A színeket ugyan felcseréltük – a mi válogatásunkban a garbó emeli be az eleven sárga vidámságát a szettbe –, de ebből is látszik, hányféleképpen megvalósítható ugyanaz az összhang.

Bakancs helyett nőies térdcsizmával fokoztuk a látványt, ami jobban passzol az általunk választott bőrhatású szoknyához.

Árak és lelőhelyek: 1. Sinsay 12 595 forint helyett 6595 forint akciósan, 2. Reserved 5995 forint, 3. Reserved 6995 forint, 4. CCC 27 900 forint, 5. Reserved 29 995 forint, 6. Stradivarius 29 995 forint.

Púderrózsaszín és zöld – A kedvenc kombinációnk

Még egy ilyen snassz öltözéket is látványosan fel tud dobni ez a színpárosítás.

A mély levélzöld és a finom púderszínek találkozása nőies szintre emeli a lezser szettet. A pink táska teszi fel a koronát az ütős összeállításra.

Árak és lelőhelyek: 1. Stradivarius 22 995 forint, 2. Mohito 9995 forint, 3. Reserved 8995 forint, 4. Bershka 6995 forint, 5. ecipo.hu 20 750 forint.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés