Az ezüstös szálak megjelenését sokan rosszul élik meg, hiszen a még mindig erős lábakon álló fiatalságkultusz nézetei szerint a fehér frizura idősebbnek mutatja az embert, a korról árulkodó jeleket pedig rejtegetni kell. Az őszbe hajló és a hófehér haj azonban nem minden esetben öregíti viselőjét. Sok tényezőn múlik, hogy épp feldobja, vagy szürkévé, halovánnyá teszi a megjelenést. Rengeteget számít, hogy milyen ruhadarabokat kombinál az illető a hamvas tincsekhez. Ezek az öltözködési tippek zseniálisan passzolnak az ősz hajhoz, garantáltan fiatalos megjelenést kölcsönöz majd az összhatás.

hirdetés

A fiatalos megjelenés nem csupán a tökéletesen elkészített, természetes hatású sminkben vagy a jól komponált öltözékben, illetve a fazonban és stílusban rejlik. Nem szabad félni a természetességtől, az ősz tincsek felvállalásától, hiszen a tévhittel ellentétben a hamvas szálak nem minden esetben bírnak öregítő hatással.

 

A titok roppant egyszerű. Ahogy egy élénk, feltűnő hajszín esetén, úgy az ősz frizura kapcsán éppúgy fontos átgondolni, hogy milyen árnyalatú holmikból épül fel a gardrób. Az ezüst szálak legalább olyan kényesek, mint egyik-másik egyedi hajárnyalat, érdemes odafigyelni a megfelelő tónusok kiválasztására.

A színek erejével a kortalan külső garantált, ráadásul roppant nőies összeállításokkal lehet megtámogatni a sikkes, határozott, elbűvölő megjelenést, ha tudatosan válogatjuk össze a színes holmikat. Nem árt persze, a bőr tónusát is figyelembe venni az öltözék összeállításakor, hiszen egyesekhez a meleg, míg másokhoz a hideg árnyalatok passzolnak inkább.

Öltözködési tippek ősz hajhoz: ezek a színek tuti befutók

Fehér

Akár elegánsabb, akár hétköznapibb, sportos verzióban tökéletes választás lehet egy fehér blúz vagy felső. Bár a legtöbb stylist a fiatalosságot összeköti a merészebb, élénkebb tónusok viselésével, ősz haj esetén a fehér szín választása legalább annyira előnyös, mint egy bevállalósabb neon árnyalat. Mivel a hamvas fürtök igencsak közel állnak ehhez a letisztult, egyszerű színhez, az összkép hihetetlenül tökéletes, friss hangulatú lesz, miközben lágyságot, könnyedséget, természetességet sugall.

 

Piros

A szexi, vadító tűzpiros szintén tökéletes választás az ősz tincsekhez. A merész árnyalat rendkívül kiemeli a nőiességet, ráadásul jóformán ehhez a hajszínhez passzol a leginkább. Az ezüst frizura visszafogottsága, sejtelmessége tökéletes párost alkot a vörös vibráló, már-már tolakodó jellegével, így az összkép igazán nőies, dögös hatást eredményez.

Azok, akik nem kifejezetten rajonganak a feltűnő árnyalatokért, nem is kell, hogy túlzásba essenek ezzel a színnel. Elegendő egy-két kiegészítő formájában megjeleníteni, vagy szimplán egyetlen ruhadarabbal belecsempészni a szettbe.

 

Fekete

Nők sokasága hűen vallja, hogy a fekete öregít. A legsötétebb, legelegánsabb tónus azonban ősz haj mellett rendkívül jól mutat, inkább kiemeli a gyönyörű szemeket, nőies vonásokat. Bár tény, hogy általában érdemes a színesebb öltözködés mellett dönteni, az ezüstös tincsek hatalmas szabadságot adnak a fekete ruhadaraboknak is. Persze egy vörös rúzzsal még inkább fel lehet dobni a végeredményt, az összkép ebben az esetben ellenállhatatlanul dögös lesz!

 

Kék

A kék szeműek előnyben vannak, ám aki bevállalta az ősz tincseket, garantáltan nem lő mellé egy kék összeállítással, szemszíntől függetlenül. A királykéktől egészen a halványabb tónusokig bármelyik tökéletes választás lehet. A hamvas hajkorona mellett a fagyos, hideg árnyalatok különösen jól mutatnak, így a kék ruhadarabok alapvető elemét képezik a tökéletes ruhatárnak.

 

Púderrózsaszín

A nőies árnyalatok biztos befutója a púderrózsaszín. Legalább olyan letisztult, finom megjelenést kölcsönöznek az efféle ruhák ősz haj mellett, mint fehér verzióik. Az összkép azonban egy fokkal játékosabb, üdébb hatást kelt. Nem árt azonban vigyázni vele, mert optikailag kissé sápaszthatja az arcbőrt, így egy tónusaiban jól összeállított smink kifejezetten ajánlott a babarózsaszín összeállítás mellé.

 

Lila

A lila nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek az elmúlt időszakban, kifejezetten előnyös árnyalatként említik. A legtöbbeknek jól állnak ezek a vörös és kék tónusokat tartalmazó holmik, ősz hajjal párosítva pedig különösen szemrevaló külsőt kölcsönöznek. A púder, valamint a vibráló lila egyaránt tökéletes választás hamvas frizura mellé, hiszen nem csak fiatalító hatással bír, hanem nőiességet és kifinomultságot sugároz egy ilyen összeállítás.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés