A régi mondás szerint nem a ruha teszi az embert, azonban ez nem teljesen állja meg a helyét manapság. Nem csupán az általunk viselt ruhák mondanak sokat a külső szemlélőnek személyiségünkről, hanem az általunk berendezett gardrób is árulkodó lehet.

hirdetés

Vannak, akik színek szerint szelektálják a ruhákat, mások teljes összevisszaságban rendezik el azokat. Sokan élére hajtva pakolnak be mindent, míg akadnak olyanok is, akik csak bedobálják a frissen mosott darabokat. Előfordul egyeseknél, hogy már alig férnek el a szekrényben, miközben minden héten ugyanazt a pár alapdarabot hordják, a gardróbban lapuló ruhákon pedig a vásárlás óta ott fityeg a címke.

Erre mutat rá a gardrób elrendezése

Ha minden ruhadarabnak megvan a maga helye, külön-külön sorakoznak a nadrágok, blúzok és pulóverek, más-más polcokon találhatók a nyári, a téli, az őszi és a tavaszi szettek is, a gardrób gazdája minden bizonnyal kifejezetten rendezett, precíz és alapos. Ennek hatalmas előnye, hogy a reggeli rohanásban minden azonnal, könnyedén megtalálható.

Ennek egy továbbfejlesztett változata az, ha valaki még színek szerint is csoportosítja a szetteket. Könnyebbséget jelent ez a megoldás is, hiszen ezáltal bonyodalommentesen összeállítható a színben is tökéletesen passzoló napi öltözék, azonban ha ekkora precizitás észlelhető egy ruhásszekrény polcain, és ez nem a tudatos formája a mindennapi életünk egyszerűsítésének, felmerülhet a háttérben túlzott maximalizmus, a tökéletesség kényszeres hajhászása is. Különösen igaz lehet ez akkor, ha a darabok nem csupán színek és funkcionalitás szerint állnak glédában, de minden élére hajtva pihen odabent.

A túlságosan precízen felállított rendszer azonban csalóka lehet. Ugyanis mankóként szolgálhat azok számára, akik notórius késők, mert egyszerűen nehezen döntenek reggelente, hogy mit vegyenek fel. Az összeillő szettekbe rendezett ruhadarabok segítik lerövidíteni a készülődést, és jelentősen megkönnyítik a felöltözéssel kapcsolatos döntéshelyzeteket.

Vannak, akiknél pedig teljes káosz uralkodik a gardróbban, ez minden bizonnyal megnehezíti a reggeli készülődést. Sokszor mondják, hogy egy zseni a káoszban is meglátja a rendszert, ami igaz lehet, ám a rendszertelen elrendezés utalhat arra is, hogy az élet más területein is nehézséget okoz a programok, feladatok menedzselése, vagy akár az időbeosztás. Ebben az esetben érdemes lehet rendet rakni a ruhásszekrényben, és ezzel megjöhet a motiváció az élet más területein való rendszer bevezetéséhez is.

Ezt árulja el rólad a ruhásszekrény tartalma

Számos nőnek okoz nehézséget a szelektálás. Időnként jót tesz a gardróbfrissítés, nem csupán a divat folyamatos változása miatt, a lélekre is különösen kedvező hatással lehet. A már ezer éve nem hordott darabok a múlthoz való ragaszkodást jelképezhetik. Egy-egy ruha emlékeztetheti az illetőt egy csodálatos eseményre vagy időszakra, az új dolgoktól való félelem pedig bárkin könnyedén elhatalmasodhat. Ebben az esetben azt árulja el a gardróbod a személyiségedről, hogy hajlamos vagy görcsösen ragaszkodni a múlthoz.

A másik véglet az, ha valaki számtalan ruhát vásárol, de a rajta lógó címkével együtt a gardróbban pihenteti az új darabokat. Ez a mindennapi stressz kényszeres vásárlásba torkollásán túl utalhat arra is, hogy az adott nő szinte csak a jövőre koncentrál, szeretne elérni egy hőn áhított célt, azonban fél rálépni az ahhoz vezető útra.

Akinek kevésbé színes a gardróbja, és főleg semleges színekbe öltözik a mindennapjai során, nem szeretne feltűnést kelteni, küzdhet önbizalomhiánnyal. Ennek ellenkezője lehet igaz azokra a nőkre, akiknek a ruhásszekrénye feltűnő színekben pompázik. A rikító színekre, a neonárnyalatokra, sőt akár a fantasztikus piros ruhákra is biztosan rátapad minden szempár.

Olykor pedig pont az tanúskodik alacsony önbizalomról, ha valaki görcsösen ragaszkodik a kirívóan szexi, sokat mutató, feltűnően drága, márkás ruhákhoz, hiszen egyszerre szeretne megmutatni mindent, amivel esetleg kivívhatja mások csodálatát. Szüksége van a visszajelzésekre, hogy magabiztosabb legyen, ezért olyan fazonokkal tölti meg a ruhatárát, melyek vonzzák a tekintetet.

Természetesen nem minden esetben következik a gardrób elrendezéséből és tartalmából, hogy a cikkben említett mögöttes tartalmak vannak jelen.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés