Az év divatszíne a Very Peri névre keresztelt lila. A különleges árnyalat sokféle módon bekerülhet a megjelenésbe, hiszen roppant nőies, ugyanakkor számos hűvös és pasztelles tónussal remekül összeboronálható. Az üzletekben már most felfedezheted a kellemes lila holmikat, kiválogattunk néhány igazán szuper darabot a kínálatból.

hirdetés

A Pantone intézet minden évben megválasztja az év színét, idén ez egy teljesen új árnyalat, a Very Peri fantázianevet viselő lila lett. Ez az első év, hogy nem a már meglévő színkészletből választanak, hanem egy teljesen új tónust alkotnak, így ez különösen izgalmas. A divatszín magába foglalja a kék határozottságát a piros merészségével, ennek a kettőnek az elegyéből született meg.

A világoslila már jó ideje uralja a kollekciókat, a tavaszi-nyári szezonban pedig ismét ellepik az üzleteket a levendulás tónusok. Bár első blikkre nagyon kötött színnek tűnik a lila, a levendula, az ibolyakék, az orgonalila, a fukszia és a padlizsán, de meglepő módon nem csak a semleges, natúr árnyalatokkal működnek jól.

Mindenütt felbukkan idén a lila: menő darabok, melyekkel becsempészheted az öltözékedbe

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a színben rejlő lehetőségek korlátozottak, jobban megnézve ez kicsit sem igaz. A lila tónusok remekül mutatnak más pasztellárnyalatokkal, például rózsaszínnel és sárgával. A bézzsel és rokonárnyalatival egyaránt házasítható, az igazán merészek pedig megpróbálkozhatnak a pirossal és a zölddel. Formabontó lesz a végeredmény, ám a meglepő színpárosítások már évek óta uralják a divatot, tavasszal pedig nagy hangsúlyt kapnak majd a vadabb összeállítások.

 

Ruhát, pulóvert, kardigánt, sőt még szoknyát is találsz a válogatásban. A kiegészítők szerelmeseinek úgyszintén készültünk meglepetéssel. Egy sikkes lila sapkával vagy vidám táskával nagyszerűen feldobható még a legegyszerűbb szerelés is.

A klasszikus színárnyalat mellett sokféle tónus szóba jöhet. Ha a visszafogottabb színeket szereted, akkor próbálkozhatsz a pasztell-lilával, ám a feltűnőbb, harsányabb variációkat éppúgy érdemes bevállalni. Bármelyiket is választod, az biztos, hogy vidámmá, feltűnővé válik az összkép.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képgaléria nyitókép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés