A téli öltözködésben gyakran a nőiesség kárára megy a kényelem, ám a francia stílus remek inspirációkkal szolgálhat a szezonra. A francia nőknek a vérében van a lezser elegancia, így nem csoda, hogy a hideg napokon éppúgy kifogástalan a megjelenésük.

hirdetés

A francia nők zsigerből tudják, milyen a hétköznapi elegancia, amely egyensúlyt teremt a lezser és nőies stílusjegyek között. Még a legegyszerűbb, snassz darabokból is képesek kihozni a maximumot, pedig kerülik a felesleges cicomát. Sosem bonyolítják túl a dolgokat, legtöbbször az egyszerű, jól kombinálható alapdarabokkal trükköznek. A túlságosan erőltetett, mesterkélt nőiesség helyett lazára veszik a figurát, mégsem kelt slamposan hanyag hatást a megjelenésük.

Az olyan hétköznapi ruhadarabokat is képesek nőiesen, sikkesen viselni, mint a farmer vagy a fehér póló. Remekül variálják a különféle dzsekiket, kabátokat és természetesen a kiegészítőket. A ruhák felhalmozása mégsem jellemző a sikkes francia nőkre, az üzletekben inkább a sokoldalú fazonokat keresik. Bár naprakészek a trendeket illetően, az aktuális divatjegyek helyett legfőképp az örök darabok élveznek elsőbbséget náluk, amelyek bármivel jól házasíthatók.

A francia stílus télen is az alapdarabokra támaszkodik

A téli szezonban is a jól ismert alapdarabokra hagyatkoznak, csupa olyan kényelmes, meleg holmit viselnek, amelyek nem szabnak gátat a nőiességnek, eleganciának, mégis helytállóak a hideg időben. A letisztult kreációknak köszönhetően időtlenné válik a megjelenésük, hiszen az általuk viselt darabok többsége örökérvényű a divatban.

Gyapjúblézer

A francia nők egyik kedvenc darabja a blézer, a könnyedebb fazonokat télen gyapjúból készült verziókra cserélik le. Egy ilyen zakó jól mutat blúzokkal, ingekkel vagy vékonyabb pulóverekkel. Könnyű rétegezni, így télen bekerülhet a kabát alá, tavasszal pedig tökéletesen helyettesítheti a vékonyabb dzsekit.

Műszőrme kabátok

A műszőrme darabok reneszánszukat élik, sorra bukkannak fel a különféle variációik az üzletek polcain. A színes, mintás darabok helyett a letisztult fekete, bézs vagy szürke darabokat választják inkább a francia stílus kedvelői, amelyeket könnyű variálni. Mivel télikabátról van szó, ezért jó, ha védi a derekat. Jól mutat farmerral, csizmával, ám az elegánsabb ruhákkal is könnyedén megtalálja a közös nevezőt.

Szövetkabát

Egy jól szabott, hosszú szövetkabát egyik nő ruhatárából sem hiányozhat, így nem meglepő, hogy a francia nők is rajonganak az időtlen darabért. A térdig érő fazonok ideálisak szoknyához, nadrághoz egyaránt. Színes kabátokkal könnyű feldobni a megjelenést, ám a visszafogott árnyalatokkal sem lehet hibázni. Ahhoz, hogy a szövetkabát valóban télies legyen, szükség van vastag pulóverre, esetleg a mellény és blézer kombinációjára. A francia stílusban kifejezetten nőiesen jelenik meg a ruhadarabok rétegezése.

Garbó

A vékony, test vonalát követő garbó az egyik legelegánsabb téli ruhadarab, ami sokoldalú és praktikus. Könnyű rétegezni, ám önmagában is megállja a helyét. A francia nők ebből a darabból imádják a feketét, érdemes megfogadni a tanácsukat.

Csinos kötöttek

A francia nők imádják a kötött darabokat, pláne, ha kissé romantikusak. A jól ismert fazonok mellett a mellények, valamint az elegánsabb, finomabb gyapjúkardigánok is gyakorta bekerülnek az öltözékeikbe.

Csizmák

A meleg lábbelik a téli hónapok elengedhetetlen darabjai. A francia módira a bokacsizmák és a térdig érő fazonok a legjellemzőbbek. A sarokmagasság változhat, ám a laposabb sarkú megoldások mindig elsőbbséget élveznek a túlságosan magas, tűsarkú verziókkal szemben.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.  

  • Megosztás: