Lassan mindenkit hatalmába kerít a tavaszváró érzés, pláne most, hogy kicsit megenyhült a tél végi időjárás. Ilyenkor sokan túrják át a szekrényüket élénk árnyalatok után kutakodva, de a megújulás hevében, azért nem árt elkerülni a szivárványos bazári hatást. Idén tavasszal fókuszba kerülnek a pasztelles és élénk színek, melyekből egynél több is bekerülhet a divatos öltözékbe, ám a harmonikus hatás érdekében, érdemes begyűjteni néhány inspirációt.

hirdetés

A tavaszi divat nagyon sokrétű, így a népszerű mintákkal, színekkel, és a visszatérő slágerfazonokkal egyaránt felfrissítheted a ruhatárad. Ha nem szívesen rohannál el vásárolni, biztosan találsz olyan pasztelles, és vidáman vibráló tónusokat a szekrényedben, melyekkel lágyabbá, nőiesebbé varázsolhatod a megjelenésedet.

Bár az új szezon királyi színpárosa a szürke és a sárga – ami különválasztva, illetve kéz a kézben is bekerülhet az öltözékbe -, még sok más árnyalat megtalálható a színblokkos trend palettáján. A color blocking irányzat évek óta kering a divat körforgásában, és egyre inkább állandósítja magát.

Gondolj csak a tavaly nyári merész színkavalkádra, vagy az őszi-téli, visszafogottabb tónuspárosításokra! Most a krémesen lágy vaníliától kezdve a friss mentáig minden fagylalttónus megtalálható a kínálatban, de az erőteljesebb koloritok sem vonulnak háttérbe.

Divatos színek tavaszra: így viseld a pasztelles és élénk tónusokat

Idén szabadon kiválaszthatod a téged felvillanyozó árnyalatokat, hiszen merészebben lavírozhatsz az eleven és krémesen lágy színárnyalatok között. Nincs kőbe vésve, hányféle variációjukat viselheted magadon, a lényeg, hogy meglegyen az összhang és a színritmus a vidám szettben.

A vibráló, domináns vörössel, és a feltűnő lilával, burgundival is lehet nőiesen bánni, hiszen a rokonárnyalatok összeboronálásával megőrizheted a békességet az öltözékedben.

Az egymásból kikeverhető színeket bátrabban illesztheted össze, de ugyanígy az ellentétekkel is játszadozhatsz. A lila nyugalma oldja a napsárga sziporkázó erejét, de nem árt a megfelelő tónusvariációjukat összeházasítani.

Ha a letisztultság híve vagy, a finom, pasztelles lilákat és ibolyaszíneket fehérrel emeld be az összképbe.

Az almazöld és a pisztácia bézzsel, homokszínnel kombinálva hibátlan összhangot teremt, de a pasztelles babaszínekkel is nyugodt harmóniát teremthetsz.

A vidámság nem korhatáros, ahogyan a színek sem, így ötven felett szintúgy felpezsdíthetik a megjelenést.

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés