Bár a zöld színt nem egyszerű ízlésesen tálalni a hétköznapi öltözékekben, megéri kísérletezgetni velük. A most divatos árnyalataival ugyanis elképesztően sikkessé tehetik még az egyszerűbb szetteket is, ráadásul a tavaszi megújulás jelképeként, friss és nőies hatást keltenek.

hirdetés

A divatszínek királyi trónján idén két árnyalat osztozik: a világos napsárga, és a nyugtató szürke. Ám nem csak ezekkel a tónusokkal alapozhatod meg a trendi megjelenésedet, hiszen a pasztelles, krémes fagylaltszínek, valamint a fémes és natúr változatok szintén megtalálhatóak az idei palettán. A zöld sohasem egyhangú, és számos variációjával kecsegtet, ráadásul mindegyik más-más módon kombinálható a különböző stílusok terén.

A divatos zöld árnyalatok közül mindenki megtalálja a számára megfelelőt

Ezeknek az árnyalatoknak a használata sokszor eltérő lehet a ruhák terén, attól függetlenül, hogy mind a zöldnek egy típusa. Ahogy a fenyőnek a sötét, a nyárfának a világosabb zöldek állnak jól, épp úgy bőrünkhöz és hajunkhoz is más-más szín passzol.

Lágy mentazöld – Ha frissnek akarsz tűnni

A menta az egyik legkedveltebb pasztellszínek egyike. Finom, púderes árnyalat, mely egészen kifinomult külsőt kölcsönöz viselőjének. Frissesség és elegancia árad belőle, így leginkább a csinosabb fazonú ruhákkal és kiegészítőkkel szokták párosítani. A selyem és a szatén anyagok menta színben kifejezetten meseszép megjelenést biztosítanak. Ám érdemes óvatosan bánni vele, hiszen a porcelánfehér bőrt sápasztja, és a kreolos, sárgás beütésű bőrhöz sem passzol. A szőke és eperszőke frizurák viszont szuperül harmonizálnak vele. Legjobban a barackos felhangú bőrhöz illik, amit frissé és üdévé varázsol egy ilyen öltözék.

A mentazöld elegáns és sportos stílusokban is jól mutat, és nagyon modern lesz tőle a megjelenés. Lazúros, világos fagylaltszínekkel érdemes kombinálni: türkizzel, égszínkékkel, púderrózsaszínnel, pinkkel vagy eperpirossal. A fémszínek közül az ezüst passzol hozzá leginkább, de rózsaarany kiegészítőkkel is remekül működhet. Bár nem kimondottan vérpezsdítő árnyalat, fiatalossá teszi az összképet.

Előkelő smaragdzöld – Mindig elegáns és nőies

Az eleganciát tovább fokozva érkezünk meg a smaragdhoz. A csodás, mélyzöld drágakőről elnevezett árnyalat nem véletlenül juttatja eszünkbe a kifinomultságot.

Ez a szín időtálló, így mindig helyet kaphat a ruhatárban. A nadrágos és a szoknyás kosztümszett is nagyon divatosan mutat smaragdszínben, de a lazább stílus képviselői is könnyen becsempészhetik öltözékükbe ezt a fajta zöldet.

A vörös hajjal elképesztően jól harmonizál, nem véletlen, hogy Julianne Moore is szívesen viseli. A rozsdabarna és a szőkés hajszínekhez is remekül passzol, és leginkább az ősz típusok számára előnyös.

A smaragdzöldnek jól áll az elegáns stílus, drámai hatást lehet elérni vele, ha fényes, lágy esésű anyagokkal kombinálja az ember. Hogy ne vond el róla a figyelmet, natúr és púderszínekkel boronáld össze.

Natúr olajzöld – Ha a vagány oldaladat csillantanád meg

Az olívazöld egy kissé kötött szín, és egyben meghatározza az öltözék stílusát. Natúr, természetes árnyalatokkal és lezser, sportos ruhákkal érdemes mixelni. Mivel a khaki színnel áll közeli rokonságban, hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

Viselését tekintve a fakó, sápadt tónusai nem passzolnak az igazán világos bababőrhöz. A barackos bőrárnyalat és a vöröses beütésű hajszín ebben az esetben is előny, de nem csak az ősz típusok élvezhetik az olajzöld sikkes hangulatát.

Ezzel a tónussal igazán kreatívan bánhatsz. Rozsdabarnával, földszínekkel, tejes árnyalatokkal, sőt, még farmerkékkel kombinálva is szuper összhangot teremthet. A vagány és retró szerelések alapszíne lehet az olajzöld, de a nőiesség sem áll tőle távol.

Vidám algazöld – Feltűnő, derűs és jól variálható

Az alga a legintenzívebb és legkevésbé használt tónus a zöldek közül. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne irtó sikkesen hordani. Egészen vidám hangulatával könnyen feldobja szetteket, és üde színfoltként jelenik meg az utcai viseletek között. Nagy felületen megjelenítve sem zavaró, például egy csinos kabátka formájában az egész öltözéket uralni fogja.

Az algazöld előnye, hogy sokaknak jól áll, nem csak az ősz típusok kedvence lehet. Lebarnult és kreol bőrrel is jól mutat, és jól passzolnak hozzá a melegebb okkeres és rozsdavörös árnyalatok.

Sötétkékkel, bézzsel, és vibráló színekkel együtt is viselheted, hiszen nagyon sokoldalúan variálható. A retró stílusok egyik kedvence a mohazölddel együtt, de nőies verzióban éppúgy viselhető.

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik, Edward Berthelot, Christian Vierig/GettyImages.

Cikkfotók: Matthew Sperzel, Christian Vierig, Daniel Zuchnik, Streetstyleshooters, Edward Berthelot, Donell Woodson, Matthew Sperzel/GettyImages.

  • Megosztás:
hirdetés