Vannak olyan nőies, stílusos ruhadarabok a tavaszi repertoárban, amelyek nem hiányozhatnak a ruhatárból ötven év felett. A híres divatblogger, Beth Djalali szerint alaposan felpezsdítik a megjelenést, pedig nincs bennük semmi extra.

hirdetés

A tavaszi szezon több szempontból is izgalmas az öltözködést illetően. Egyrészt ilyenkor előkerülnek a színes és mintás darabok, a többség nagyobb hajlandóságot mutat a vidám, izgalmas szettek összeállítására. Ebből adódóan az utcakép teljesen átalakul a téli hónapokhoz képest, a természettel együtt a divat is éledezik.

Másrészt az átmeneti szezonban a melegebb, vastagabb darabok éppúgy megállják a helyüket, mint a lengébb, könnyedebb holmik, a réteges öltözködésnek köszönhetően pedig számtalan sikkes, stílusos és egyedi szettet lehet összeállítani. Vannak azonban olyan klasszikus kulcsdarabok, amelyek semmiképp nem hiányozhatnak a szekrényből ötven év felett, trendek ide vagy oda.

 

Nőies tavaszi ruhadarabok ötven felett

Fehér farmernadrágok

A fehér farmernadrágok a farmer elegáns irányvonalának képviselői. Letisztultak, könnyed és friss megjelenést kölcsönöznek, miközben mégis ott lapul bennük a lezser kényelem. A francia nők imádják a fehér farmereket, nem véletlenül. Bármilyen színnel kombinálhatók, ötven felett pedig különösen üdítő hatást keltenek.

Bőrdzseki

Habár idén a ballonkabátok kerültek előtérbe, a nyolcvanas évek kedvenceit sem szabad háttérbe szorítani. Ötven felett sokan a visszafogott külsőre törekednek, pedig nem kell mellőzni a vagányabb darabokat a ruhatárból.

A menő bőrdzsekinek nem kell feltétlenül a klasszikus fekete árnyalatban tetszelegnie, a könnyedebb, pasztelles árnyalatok és a bézs is divatos idén, szuperül mutatnak a tavaszi szettekben.

Maxiruhák

A mintás, virágos és színes maxiruháknál nincs nőiesebb a szezonban! Ötven felett elmaradhatatlan elemei a stílusos, sikkes ruhatárnak. Attól függően, hogy mivel párosítod őket, lehet vagány, lezseren elegáns és kifinomult az összhatás, az izgalmas variációknak csak a ruhatár tartalma szab határt.

Egyenes szárú, elegáns nadrágok

Az egyenes szárú, elegáns anyagú nadrágok már önmagukban rendkívül sikkesek és kifinomultak, egy pillanat alatt előcsalogatják a nőiességet még a vagányabb stílusú öltözékekből is. Csodásan mutatnak a menő, merész stílusmixekben, sportcipővel és magassarkúval éppúgy összeboronálhatók. A kulcsfontosságú tavaszi ruhadarabok között kirívóan elegánsak, ám cseppet sem tolják túl a flancolást.

Farmerszoknya

A klasszikus, retró farmerszoknya őrületes lendülettel és energiával tért vissza idén tavasszal a trendek közé, nem meglepő, hogy ötven felett nem lehet kihagyni a tavaszi szettekből. Ingekkel, blézerekkel, pulóverekkel és kötött kardigánokkal egyaránt kombinálható, miközben a farmeranyagból adódóan a sportos összeállításokban szintén egyedien stílusos hatást kelt.

Tweedblézerek

A franciás stílus alapköve az elegáns tweedblézer, amitől még a legegyszerűbb, leghétköznapibb összeállítás is új fényben tetszeleg. Ötven felett érdemes a frissítő árnyalatok közül válogatni, még az élénkebb, feltűnőbb darabok is simán beleférnek a tavaszi szettekbe.

Kardigánok

A csinos kis gombos kardigánokat ezerféleképpen lehet variálni a tavaszi szezonban, az átmeneti időben klasszikus, mégis nőies megjelenést kölcsönöznek. Gyakorlatilag bármilyen stílusban megállják a helyüket, nem is kérdés, hogy ott a helyük a ruhatárban!

A legtöbb listán szereplő darab a híres stílusblogger tippjei között ugyancsak szerepel. Beth Djalali zseniális érzékkel válogat a trendek közül, pontosan tudja, hogy mitől lehet izgalmas és egyedi a ruhatár ötven év felett.

A videóban megtekintheted, hogy milyen kombinációban veti be a szezon kedvenceit.

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés