Sok nő panaszkodik arra, hogy a fast fashion üzletek főként a fiatalabb korosztályt szólítják meg, így a sikkesebb, nőiesebb fazonokért gyakran mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Ez az influenszer azonban bebizonyítja, hogy a populárisabb, futószalagon gyártott kínálatból is meg lehet oldani a kifinomultan divatos öltözködést, avagy a stílusos megjelenés 50 felett sem lehetetlen!

hirdetés

Carmen Gimeno igazán szimpatikus influenszer. A fiatal véleményvezérekkel ellentétben, az öltözködési stílusán kívül szinte semmit nem oszt meg a külvilággal: nem fotózza le, hogy mit eszik, mit iszik, nem posztol képeket fényűző helyekről, ahol épp nyaralgat, nem mutatja be a személyes életterét és a lakberendezési tárgyait, a magánéletébe sem avatja be az embert, nem készít a napi rutinjáról videókat, mégis rengeteg követője van az Instagramon, hiszen roppant inspiráló a stílusa.

Csak nagyon ritkán ad interjúkat, ha valamelyik spanyol magazin a divatérzékéről kérdezősködik, így lehet megtudni róla néhány információmorzsát, például, hogy pár év múlva betölti a hatvanat, egyébként Bilbao városához köthető az élete, és csupán szórakozásból, unalmában indította el az Insta-profilját, ami azóta, akár az ötvenes-hatvanas nők kis divatbibliája is lehetne. Már, ha ő akarná, de inkább csak sodródik az árral.

Kifinomult stílus 50 felett: nem csak a pénzen múlik a különleges esszencia

Képzőművészeti diplomájának, valamint rajz- és plasztikatanári múltjának köszönhetően, meglehetősen jól bánik a színekkel, mintákkal, különféle textúrákkal.

Bár az egy kaptafára ráhúzható, üres, kommersz megjelenést nem szereti, meglepő módon nem a legkülönlegesebb ruhák között keresgél magának, hanem a nálunk is elérhető fast fashion márkák kollekcióiból állítja össze ruhatárát. Időnként beruház egy-egy időtálló, luxusmárkájú kiegészítőre, táskára, de őszintén vall arról is, hogy az ő pénztárcájához közelebb állnak a tömeggyártásra szakosodó ruhacégek.

Igaz, gyakran az elérhetőbb árfekvésű kreációkra esik a választása, mégis egyedi stílussal rendelkezik, mert, ahogy vallja, az a lényeg, mit hogyan variál az ember a belső indíttatása, hangulata, ízlése és divatképe alapján.

Klasszikus, semleges alapdarabokat is gyakran vásárol, melyeket izgalmasan tud kombinálni az általa kedvelt színes, vidám megoldásokkal. A konvencionális fazonokból igyekszik valami újat teremteni az izgalmas társításai és a személyes énképe alapján.

Leginkább az utcai divatból, magazinokból, személyes élményekből, divatkampányokból, és az életből merít inspirációt, ám az ott látottakat soha nem másolja le egy az egyben, hanem saját ízlése, alkata szerint formálja az aktuális trendjegyeket.

A stílusa fő mottója a természetesség és a kényelem, de az eleganciát is szívesen beemeli az öltözékeibe. Bár legfőképp a Zara, a Mango és a H&M kínálatából szemezgeti ki kedvenc kincseit, ahol a fiatalabb korosztály is vásárolgat, nem az a célja, hogy húszas-harmincas nőnek tűnjön.

Sőt, úgy érzi, a legjobb döntése az volt, amikor felhagyott a hajfestéssel, és felvállalta ősz tincseit. Szerinte a legtöbb nő attól a ponttól kezdve tudott azonosulni vele igazán, hiszen érezhetően megugrott a népszerűsége a közösségi médiában.

Mindemellett, sok influenszerrel és stílusbloggerrel ellentétben, ő nem a többség számára elérhetetlen divatot, hanem a mindennapi megjelenést képviseli, valószínűleg ezért is figyelnek fel rá olyan sokan.

Nemrég a spanyol Instyle magazinnak adott interjút, melyben elmondta, hogy nem törődik azokkal a sztereotípiákkal, melyek életkorhoz kötik az öltözködés módját, ami szerinte leginkább egy belső sugallatból, szenvedélyből, és kreativitásból születik.

Őt nem vonzza a miniszoknya, és feltűnően mély dekoltázst sem visel soha, de nem a társadalmi elvárások miatt mellőzi ezeket a fazonokat, egyszerűen csak egész más irányba mozog az egyéniségét tükröző, belső divatiránytűje. Kedvenc darabjai például az edzőcipők, melyek szinte már összeforrtak a stílusával, de szívesen kombinálja őket nőies szabásokkal.

A vörös rúzsra úgy tekint, mint egy kiegészítőre, amit lila cuccok mellé is szívesen feltesz. A domináns flitteres, fémszínű és bőr anyagokkal szintén remekül boldogul, sohasem lő túl velük a célon.

 

Kiemelt kép: Pablo Cuadra/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés