Bár most a téli divat is színesebb a megszokottnál, a tavaszi szezon a legvadabb képzeletünket is túlszárnyalja, már ami a friss, élénk, játékos árnyalatok halmozását illeti. A Pantone Color Institute trend-előrejelző és színtanácsadó cég csodás palettát állított össze 2022-re, melynek tónusai máris beépültek a jövő évi irányzatokba.

hirdetés


Bár az öltözékünk árnyalatait leginkább aszerint válogatjuk össze, hogy mi az, ami jól áll és tetszik nekünk, minden évnek megvannak a meghatározó színei, melyek a divat számos területét uralják. Idén igen változatosra sikeredett ez a paletta, melyben a klasszikus pasztelles és natúr tavaszi tónusok mellett a vibrálóan eleven, valamint a kirobbanóan üde színfoltok is megjelennek.

A Pantone összeállította a listát a tavaszi kollekciók alapján, hogy melyek azok a kiemelt, befutó színárnyalatok, amik biztos, hogy hatással lesznek a hangulatunkra és felpiszkálják a kreativitásunkat.

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Giambattista Valli, Chanel. Képek: Estrop, Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója több sajtóközleményben utalt rá, hogy a 2022-es év egészen más lesz, már ami a színhasználatot illeti. Az optimizmus és a divatszabályok felrúgásának korszakát nyitja meg a következő szezon, mely lehetőséget ad nekünk arra, hogy bátran házasítsuk a különféle hangulatú és tulajdonságú tónusokat, és a színhasználatunk által fejezzük ki személyes stílusunkat és önmagunkat.

– Azok a színek, amelyek a határok áttörése iránti vágyunkat ünneplik, kielégítik a játékos kreativitás és a kötetlen vizuális kifejezés iránti szenvedélyünket. – mondta Eiseman, aki szerint a jövő évi szezon színpalettája új lehetőségeket ad arra, hogy kitörjünk a komfortzónánkból.

2022 a vérpezsdítő divatszínek éve lesz: kirobbanó optimizmus jellemzi a tavaszi trendeket

Vidámság, derű, szenvedély és játékosság – leginkább ezekkel a szavakkal lehet jellemezni, hogy mi vár ránk a divatban. A kikelet számos élénk, energikus, üde és romantikus árnyalatot hoz magával.

Pink, minden mennyiségben

A rózsaszín eleven és magas fényerejű tónusai egyaránt meghatározóak lesznek az új évben. A Pantone megnevezései alapján olyan árnyalatokkal bővül a divatvilág színskálája, mint a púderes Gossamer Pink, vagy a messziről szemet szúró Bubblegum, aminek tényleg a legtalálóbb meghatározása a rágógumi-rózsaszín.

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Versace, Giambattista Valli, Dior. Képek: Estrop/Getty Images.

 

Valamivel visszafogottabb, lágyabb a Coral Rose, mely a tavaszi tearózsák egyik legüdébb árnyalatát idézi meg, míg a Potpourri egy könnyed, gondtalan, friss pasztelltónus.

Hűsítő kék békés és vibráló verziókban

A Spun Sugar egy légies, lazúros árnyalat, mely visszatükrözi a nyári égbolt legvilágosabb kékjét, míg a Super Sonic egy intenzív, sziporkázóan energikus, ragyogó szín.

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Balenciaga, Giambattista Valli, Versace. Képek: Richard Bord, Estrop/Getty Images.

 

A Cascade hűsít és frissít, mint egy vízesés, míg a Glacier Lake, a Harbor Blue és a Skydiver nyugalmat és békességet áraszt.

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Shang Xia, Fendi, Stella McCartney. Képek: Peter White, Estrop/Getty Images.

Derűs sárga, amennyi csak belefér

Az idei év egyik uralkodó színe az Illuminating névre keresztelt napsárga, melynek békés kiegészítője a tengerparti kavicsokat megjelenítő nyugtató szürke. 2022-ben sem maradunk derűs sárga tónusok nélkül, a tavaszi kollekciókat elnézve, igencsak nagy szerep jut majd nekik a divatban.

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Dior, Chanel. Képek: Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

Jön a Popcorn kolorit, ami egy lágyabb, vajas sárgának felel meg, illetve a Daffodil, melyet a tavaszi kertek vidámsága ihletett. A kifutón úgyszintén felbukkantak még az aranyló és friss citromsárgák, valamint a pasztelles verzióik.

Zöld, zöld, zöld

A tél komorsága után jól fognak esni a derűs, roppanós zöld színárnyalatok, melyek között a lime tónusai is felbukkannak. Már most is divatos a zöld szín, ám a tavasz a legvibrálóbb variációit hozza el!

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Dior, Shang Xia, Stella McCartney. Képek: Pascal le Segretain, Peter White, Estrop/Getty Images.

 

A Pantone Fragile Sprout fantázianevű árnyalatának nagy népszerűséget jósol a divat, a klasszikusok közül pedig a Basil és a Fair Green ígérkezik a legkapósabbnak.

A lila sem búcsúzik el

A pasztelles Orchid Bloom színtónust a természet ihlette, de szintén a tavaszi virágok színtobzódását eleveníti meg a dinamikusabb és vibrálóbb Dahlia is.

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Chanel, Lanvin. Képek: Pascal Le Segretain, Peter White/Getty Images.

A natúr színek sem vonulnak háttérbe

A nude és barna tónusok továbbra is jelen lesznek a divat palettáján, és néhány változatuk kiemeltebb szerepet kap majd a trendek jóvoltából. A Coca Mocha és a Coffee Quartz lesz a barnák uralkodója, de izgalmas újításnak ígérkezik a narancsos, egzotikus Sudan Brown is.

2022-es tavaszi kollekció: Fendi. Képek: Vittorio Zunino Celotto, Daniele Venturelli/Wirelmage/Getty Images.

Kiegészítésnek jöhet a narancs!

A friss gyümölcsös árnyalatok jól megférnek majd a virágszínekkel. A narancsot a hűvös, pasztelles kék, illetve a vibráló pink mellé is társíthatod, de a barna divatszínek mellett éppúgy jól mutat majd.

2022-es tavaszi-nyári kollekció: Dior, Shang Xia. Képek: Pascal Le Segretain, Peter White/Getty Images.

 

A 2022-es trendek roppant izgalmasnak ígérkeznek, és az is biztos, hogy ilyen divatszínek mellett nem fog belefásulni a szemünk az unalomba!

Kiemelt kép: Jacopo Raule/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés