A kilencvenes évek újra és újra felerősödő trendhullámain a szaténszoknya is átszörfözött az aktuális divatba, már nem az első köreit futja, de nem lehet megunni, hiszen roppant nőiesen és divatosan variálható.

hirdetés

Jó pár évvel ezelőtt, amikor a kilencvenes évek stílusjegyei kiléptek a rétegtrendek homályából és vezető irányzattá avanzsáltak, a szaténszoknya új fejezetet nyitott a divatban azáltal, hogy túlnőtt az alkalmi öltözékek határán, és divatosan variálható utcai viseletté vált.

Korábban már írtunk arról, hogy idén is kulcsdarabként üdvözölhetjük a tavaszi-nyári szezonban, ám nem csak a kötött pulóverekkel ápol jó barátságot, hanem az átmeneti időszak után szintén számos formában felbukkanhat.

Képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

 

Bár tény, hogy a szaténszoknya kombinálási lehetőségei nem a legszélesebb skálán mozognak, azért nem is annyira szűkösek. A melegebb napokon szintén sokféleképpen elsütheted kedvencedet, ehhez adunk egy kis inspirációt!

Szaténszoknya extra nőiesen és divatosan: a lezser elegancia sem áll tőle távol

Most ugyan őszi hangulatba fordult a tavasz, de a nyári felmelegedés hamarosan felmentheti a parkolópályára tett csinos kis szaténszoknyákat.

A népszerű hosszú és midi fazonok a kortalan és időtálló stílusok könnyed alapjaiként szolgálhatnak, de amellett, hogy légiességükkel és finomságukkal szinte varázsütésre megteremtik a nőiességet, a lezser eleganciához éppúgy jól passzolnak.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Tény, hogy a szaténszoknya nem minden testalkat számára előnyös darab, a nőiesen gömbölyded vonalak ugyanakkor nem szabnak gátat a viselésének. Egyik hátránya, hogy még a kis pocakra is felhívja a figyelmet, ám ebben az esetben tökéletesen lehet trükközni a lágyabb szabásokkal. A derékban ráncolt, átlapolt megoldások rafináltan elterelik a hangsúlyt a has területéről, ráadásul szépen formálják a sziluettet.

Amennyiben szeretnéd elkerülni az erős kontrasztokat, a szoknya és blúz kombinációja helyett választhatsz egy alaknyújtó kialakítású szaténruhát, vagy monokróm szettben viselheted a szoknyát.

A szaténszoknya alapvetően egy nőies, romantikus, elegáns darab, és ezek a tulajdonságai a hétköznapi, utcai öltözékekben úgyszintén dominanciát élveznek, azért nem csak egyféleképpen viselheted divatosan.

Lágysága, finomsága miatt jól passzol a lezserebb ingekhez, ha derékban megkötöd a gombos felsőt, sokkal csinosabb lesz az összhatás.

A francia sikk népszerű eleme a letisztult vonalvezetésű, fényes anyagú szoknya, vagány és romantikusan bohém verzióban egyaránt gyakran tálalja.

Pólóval és szimpla atlétával egy csipetnyit lazábbá, hétköznapibbá teheted az összképet, ez a stílusmix közelebb áll a kilencvenes évek hangulatához.

A kardigánok, pulóverek, különösen a crop szabású felsők szintén jól összepasszolnak a szaténszoknyával, a lábbeli kiválasztása azonban nagyon fontos, ugyanis azzal tudod elegánsabbá, nőiesebbé varázsolni az öltözéked.

Habár a tornacipő is divatosan tud mutatni a szaténszoknya mellett, egy ilyen összeállítás extravagáns megjelenést von magával, tehát nem árt, ha a merész kísérletezéshez kellő bátorság is társul.

Az irodai öltözékhez sem túl sok a fényes szoknya, viszont nem árt letisztult stílusba helyezni. Nyaraláskor szintén kihasználhatod ezt a kényelmes, lenge midi fazont, ilyenkor a póló és a papucs sem mutat szimpla képet mellette.

Színekkel, mintákkal változatosabbá teheted a szaténszoknyával felépített szetteket, de ne feledd, hogy a fényes anyag és a csinos szabás már eleve vonzza a figyelmet, így nem kell túltervezni a kiegészítőket.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images, Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés