A divatos hosszított szabású, combig hasított szoknya a kilencvenes évek után ismét nagy népszerűségre tett szert, máris a tavasz legmenőbb darabjaként emlegetik. Már tavaly ott volt a felívelő irányzatok között, idén azonban egyenesen az élre tör!

hirdetés

Még ki sem kecmeregtünk a télből, de máris óriási figyelem övezi az év szoknyafazonját, ami pár hét leforgása alatt igencsak felkapott darabbá avanzsált a divatbloggerek körében. Dacolva a hideggel, sok nő viselte izgalmas szettekbe ültetve a koppenhágai divathéten, így nem nehéz megjósolni, hogy ez a divatos, nőies szoknya lesz a tavasz egyik slágertrendje.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Mivel jól kombinálható, ígéretes pályafutás áll előtte a tavaszi-nyári szezonban, a lezser és nőies öltözékekben egyaránt ott van a helye.

A műbőrből, kordbársonyból és farmerból készült kreációk sokféle stíluslehetőséget rejtenek magukban, ráadásul hosszú szárú csizmával, tornacipővel és magas sarkú topánkával éppúgy elsüthetők.

Képek: Christian Vierig, Streetstyleshooters/Getty Images.

 

A bátrabbak már a kabátos szettekbe is beillesztik a divatos fazont, de az igazi terepe a tavaszi, nyári és őszi időszak lesz.

Ez a divatos hosszú szoknya lesz a tavasz nagy kedvence: így viseld változatosan

Az elöl felhasított, csinos kis maxiszoknya jó barátságot ápol a rövidebb fazonú dzsekikkel és a hosszú kabátokkal, így már a melegebb tavaszi napok előtt bekerülhet a ruhatárba. Remekül kihasználható ez a fazon, hiszen a nyári stílusokhoz szintén pazarul passzol, toppal és szandállal éppúgy könnyedén összeboronálható, mint garbóval, blézerrel és kardigánnal.

Akkor mutat igazán jól, ha a magas derékszabása tökéletesen érvényesül, így célszerű rövidre szabott kabátkákkal, zakókkal, pulóverekkel viselni. Az alacsony termetű nőknek sem feltétlenül ellensége ez a hosszított szoknyaszabás, hiszen az enyhén szűkülő vagy egyenes vonalvezetés, az átlós hasíték és a magasra helyezett derékpassz szépen nyújtja és slankítja az alakot.

Bár ez a divatos szoknya kétségkívül a kilencvenes évek egyik nagy klasszikusa, nem muszáj a teljes szettet a retró hangulatnak alárendelni. A hasíték lehet elöl vagy hátul, ám, ha nem vagy túl magas, érdemes inkább az elsőként említett verziót választani.

Kép: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images.

 

Az alaknyújtó, lábhosszító hatást alapvető öltözködési trükkökkel elérheted.

A fókuszpont magasra helyezésével – például a derékvonal hangsúlyozásával – az alsótest szépen slankítható.

Igaz, hogy a tavasz kezdetével jön el az igazi szezonja, ez a divatos szoknya a tél végi rétegeket is jól bírja, ez esetben válassz hosszú kabátot hozzá, vagy kombináld csípő fölé érő, övvel karcsúsított fazonnal.

Kiemelt képek: Christian Vierig, Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig, Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés