Tombol a minimalista öltözködés trendje, melynek egyik kedvelt eleme a maxiszoknya. A hosszú, elegáns szoknyatípus minden ruhadarabot elegánssá varázsol, nem csoda, hogy a kilencvenes években valósággal rajongtak érte a nők.

hirdetés

A kilencvenes években két szoknyatípus tartotta lázban a nőket: az egyik a pimasz kis mini volt, a másik pedig az elegáns és letisztultabb maxiszoknya. A divat körforgásának köszönhetően mindkét variáció visszatért, elsőként a falatnyi fazonok lepték el az üzleteket, majd kis lemaradással követték őket a hosszabb darabok.

A minimalista maxiszoknya népszerűsége szó szerint az egekbe szökött a kilencvenes évek derekán. Minden formában felbukkant, a sportos szereléseknek éppúgy remek alapja volt, mint az elegáns szetteknek. A hölgyek megszámlálhatatlan stílusban sütötték el, hiszen sokoldalú alapdarab, amihez minden passzol.

Így lesz nőies a minimalista maxiszoknya: mindennel jól mutat

A maxiszoknya remekül mutat, ha rövidebb felsővel viseled. Nem kell rögtön a klasszikus, kicsit sportosabb fazonú haspólóra gondolni, sok elegánsabb, rövidebb kialakítású blúz van az aktuális kínálatban, melyekkel kifejezetten csinosan mutat a minimalista darab. Ha szívesen felturbóznád valami részlettel az alapszettet, akkor válassz megkötős vagy oldalt trükkösen kivágott crop topot.

 

A rövid szabású felsők mellett a mikroblézerek úgyszintén felbukkantak. Az elmúlt szezonban a korábban megszokottnál is apróbbak lettek ezek a fazonok, ezzel pedig alaposan felbolygatták a divat állóvizét. Az efféle elegáns holmik remekül passzolnak a kilencvenes évek kedvenc szoknyájához, olyanok együtt, mint a borsó meg a héja.

 

A hosszú szoknyának nem feltétlenül kell egyszerűnek lennie, a pliszírozott kialakítás szintén beleillik a minimalista öltözékekbe. A maxi verziók nagyon elegánsan fognak mutatni, ám alkalmanként nem árt velük trükközni. Játszadozhatsz a színekkel, kora ősszel pedig vékonyabb pulóverekkel is kipróbálhatod a hosszú szoknyaszabást. Ez a fazon összenyomhatja az alkatot, ezért jobb, ha magassarkúval viseled.

 

A kilencvenes évek egyik kedvenc párosa a maxiszoknya és az ing volt. A nők többsége gyakran pajkosan kigombolva viselte a felsőrészt, az apró praktika Gwyneth Paltrow-tól származik. Ez a trend ismét fellángolt, amíg tart a jó idő, ezt is kipróbálhatod.

 

Már volt szó a mikroblézerekről, most jöjjenek a hosszabb kialakítású zakók. Ha maxiszoknyával szeretnéd őket viselni, akkor az oversize darabok nem jöhetnek szóba, mert slampossá tehetik a viseletet, inkább az alakkövető, szűkített verziókat keresd.

 

A minimalista szoknya remekül mutat a lezserebb darabokkal. Kipróbálhatod pólókkal, esetleg pulóverekkel. Megpróbálkozhatsz az oversize kötöttekkel, az efféle darabokkal kifejezetten szépen mutat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Hanna Lassen, Valentina Frugiuele / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés